Haberler

Dgp Genel Başkanı Bal'ın Partinin İçini Boşalttığı İddiası"

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Sekreteri Adnan Güler, Genel Başkan İdris Bal'ın, genel merkez binasından partiye ait evrakları aldığını iddia ederek, "Bankaların boşaltıldığını görüyorduk da bir siyasi partinin içinin boşaltıldığına ilk defa şahit oluyoruz.

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Sekreteri Adnan Güler, Genel Başkan İdris Bal'ın, genel merkez binasından partiye ait evrakları aldığını iddia ederek, "Bankaların boşaltıldığını görüyorduk da bir siyasi partinin içinin boşaltıldığına ilk defa şahit oluyoruz. Sayın genel başkanın ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum" dedi.

Güler, partinin genel merkezinde yaptığı açıklamada, ayın 15'inde MKYK kararı alındığını ve Genel Başkan Bal'ın başka partilerle ittifaka girmek istemediğini belirterek, 7 kişiyi görevden aldığını söyledi.

Genel Başkanın böyle bir yetkisi bulunmadığını savunan Güler, bunun üzerine savcılığa müracaat ettiklerini söyledi.

Partinin içinin boşaltıldığına dair haber almaları üzerine merkez binaya geldiklerini ve binaya kiralık tabelasının asıldığını gördüklerini anlatan Güler, partiye ait belgelerin de alındığını tespit ettiklerini kaydetti.

Güler, "Bankaların boşaltıldığını görüyorduk da bir siyasi partinin içinin boşaltıldığına daha ilk defa şahit oluyoruz. Sayın Genel Başkanın ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum" ifadelerine yer verdi.

Partinin MKYK toplantısının ardından parti merkezine gelmediklerini ifade eden Güler, "Ben bu partinin genel sekreteriyim ama yapılanların hiç birinden haberim yok. Önüne gelene 'seni görevden alıyorum' diyor. Böyle bir yetkisi yok" görüşüne yer verdi.

"Bir genel başkanının arkasına takıldık, kandırıldık"

DGP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Hakyemez de Bal'ın yetkisi bulunmamasına rağmen aralarında kendisinin de bulunduğu, 4'ü genel başkan yardımcısı olmak üzere 7 kişiyi görevden aldığını, bunun üzerine yargıya başvurduklarını ve Adliyede bulundukları sürede Genel Başkanın, partinin genel merkez binasından eşyaları alıp götürdüğünü öğrendiklerini anlattı.

Hakyemez, "Partinin içi boşaltılmış, gelir gider defterleri yok, parti hesap defterlerini görmedim, binanın dışına kiralık tabelası asılmış. Demek ki burayı boşaltıyorlar ki kiralık tabelası açılmış, sanırım meclisteki odasından yürütecek çalışmaları veya başka bina tutulduysa bize genel başkan yardımcısı olarak herhangi bir bilgi verilmedi" şeklinde konuştu.

Demokrasi, Anayasa, hukuk çerçevesinde Türkiye'ye hizmet etmek istediklerini belirten Hakyemez, "Bir genel başkanının arkasına takıldık, inandık, kandırıldık" dedi.

Partinin MKYK toplantısının gündeminin diğer siyasi partilerle ittifak olduğunu anlatan Hakyemez, 2 aydır diğer siyasi partilerle görüştüklerini, Genel Başkan Bal'ın da bundan haberdar olduğunu iddia etti.

Hakyemez, şu ifadelere yer verdi:

"Genel Başkan MKYK'da 'ben ittifaktan vazgeçtim, ittifak istemiyorum, tek başıma seçime gireceğim' dedi. Biz de o zaman Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü, bunun vatana ihanet olacağını söyleyip, o zaman olağanüstü kongre kararını alalım, genel başkan seçimi dahil' dedik. MKYK defterini aldı, kaçtı gitti. Biz de en son yargıya müracaat ettik. 3-4 gündür yargıda uğraşıyorduk. Parti binasına girmemiz hakkında yazı yazıp talimat veren genel başkan şimdi görüyoruz ki parti binasından kendisi kaçmış. Biz partimizin arkasındayız, partimizin binası da duracak, biz de duracağız ama İdris Bal olmayacak."

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Gelişim Partisi Adnan Güler İdris Bal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title