Haberler

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı (DGP) İdris Bal, "Biz, demokrat çizgide politika yapan insan olarak rahmetli Menderes'i hep savunuruz, dua ederiz ama Menderes döneminin son yıllarını hatırlatıyorum.

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı (DGP) İdris Bal, "Biz, demokrat çizgide politika yapan insan olarak rahmetli Menderes'i hep savunuruz, dua ederiz ama Menderes döneminin son yıllarını hatırlatıyorum. Yanlış yaparsanız bedelini siz de ödersiniz, millet de öder" dedi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, medyaya yönelik baskılara dikkati çekerek "Medya Özgürlüğü 2014" kitabını gösterdi. Bu kitabın Türkiye'nin yüz karası olduğunu iddia eden Bal, dünyada, ABD'de ve Avrupa Birliği'nde Türkiye'de basına yapılan baskının konuşulduğunu savundu. Bal, hangi kesimden olursa olsun medyaya yapılan baskının kabul edilemeyeceğini, kendisine de ciddi baskılar olduğunun bilindiğini söyleyerek, "Bizimle ilgili haber yapılmaması ve televizyonlara davet edilmemem konusunda ciddi telkinler olduğunu biliyoruz" dedi.

Meclis'te "İç Güvenlik Yasası"nın kabul edildiğini belirten Bal, şöyle konuştu:

"Polis akademisini kapattınız, yeni bir polis amirleri eğitim merkezi kuruyorsunuz. 4 yıllık fakülte mezunu öğrencileri seçeceksiniz, onlara belli bir kurs vereceksiniz ve onlar komiser, emniyet amiri olacak. Bu kadrolaşmaktır, kendi kadrolarınızı seçiyorsunuz. Bu, iktidar açısından başarılı ancak ülke açısından felakettir. AKP yandaşlarını polise doldurma operasyonudur. Polis, bu milletindir, renksiz olmalı, ideolojisi olmamalı, kutuplaştırılmamalı. Asker ve TÜBİTAK da kutuplaştırılmamalı. 12 Eylül'den önce polis ve insanlar kutuplaştırılmıştı ve bunun bedelini de millet ödemişti.

Biz, demokrat çizgide politika yapan insan olarak rahmetli Menderes'i hep savunuruz, dua ederiz ama Menderes döneminin son yıllarını hatırlatıyorum. Yanlış yaparsanız bedelini siz de ödersiniz, millet de öder. Yanlış yapıldı, Demokrat Parti'nin son son dönemlerinde yanlış yapıldı, şimdi de yanlış yapılıyor. Akıllı insanlar aynı delikten iki defa ısırılmaz ama biz millet olarak iki defa değil, 12 defa ısırılıyoruz."

Bal, "Adam gibi, hakkıyla ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi kurulduğu zaman, siz de demokratsanız bu çalışır. Ama biz demokrat olmadığımız zaman başkanlık sistemi çalışmaz" dedi.

İktidarın rant kapılarını çok iyi bildiğini iddia eden Bal, 2002'ye kadar 7-8 milyar lira özelleştirme yapılmışken, 2002'den sonra 50 milyar lira özelleştirme yapıldığını ileri sürdü.

Kaynak: AA / Politika

Demokratik Gelişim Partisi Avrupa Birliği İdris Bal Menderes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title