Haberler

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

"Anayasa Mahkemesi'nden seçim barajının indirilmesi bağlamında karar çıkacağını ümit ediyorum"

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, Anayasa Mahkemesi'nden seçim barajının indirilmesi bağlamında bir karar çıkacağını ümit ettiğini söyledi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ülkenin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu, acilen "devlete ve vatandaşa baskıya dur denmesi gerektiğini" dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için yeni bir koruma ekibinin kurulacağını belirten Bal, "Ben polisime, devletime, orduma güveniyorum. Demek ki birileri en üst noktada oldukları halde güvenmiyor" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bal, Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajıyla ilgili bireysel başvuruyu görüşeceğinin hatırlatılması üzerine, "Türkiye'de eğer gerçek demokrasi olacaksa bu tür engellemelerle uğraşılmamalı. Tabi ki baraj düşmeli. Anayasa Mahkemesi en kısa zamanda seçim barajıyla ilgili başvuruya cevap vermeli. Barajın indirilmesi bağlamında karar çıkacağını ümit ediyorum" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Demokratik Gelişim Partisi Anayasa Mahkemesi İdris Bal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title