Haberler

Devlet Verdi, Aile Tuttu, Koca Şişledi

23 Yaşındaki Y.A'nın Yardım İstediği ve Polis Tarafından Huzurevine Yerleştirildiği Ortaya Çıktı. Ancak Huzurevine Giden Kocaya, Y.A. Teslim Edilerek Evine Gönderildi.

Sevgilisi olduğu iddiasıyla kocası tarafından kulağı ve burnu kesilip, şişlenerek araziye atılan 23 yaşındaki Y.A’nın bu duruma düşmemek için yardım istediği ve polis tarafından huzurevine yerleştirildiği ortaya çıktı. Ancak huzurevine giden kocaya, Y.A. teslim edilerek evine yollanmış.

AĞRI’da kocasını aldattığı iddiasıyla aile meclisinin aldığı karar sonrası kocası tarafından şişlenip ’öldü’ sanılarak bırakılan 23 yaşındaki Y.A’nın bir süre önce başına gelecekleri fark edip, devlete sığındığı ancak yine kocasına verildiği anlaşıldı.

Y.A’nın hastanede olayı anlatması üzerine polis tarafından gözaltına alınanlardan ailenin reisi Mehmet A. inanılmaz ihmaller zincirini şu sözlerle gözler önüne serdi: "Gelinimiz yaklaşık bir ay önce eve sevgilisini alırken yakınlarımız tarafından görüldü. Bunu hisseden gelin, kaçarak jandarmaya sığındı. Jandarmanın polise teslim ettiği Y.A, Ağrı’daki huzurevine yerleştirdi. Bunun üzerine telefonla aradığım Bayram’a karısının yaptıklarını anlatarak kendisini ilçeye çağırdım. Bayram, huzurevine giderek karısı ile görüştü. Kendisi affetiğini yuvasına dönmesini istedi. Y.A da bunun üzerine evine geri döndü. Bildiğim bu kadar."

Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan, görgü tanıklarının ifadelerine göre olayı şöyle anlattı: "Aile Meclisi, gece saat 03.00 sıralarında ilçe merkezindeki evde toplanmış. Bayram’ın akrabaları kadının elini ve ayağını tutmuş. Bayram da bıçakla eşinin kulağını ve burnunu kesmiş. Arabayla araziye götürmüşler. Burada ’ölüm’ emri verilen genç kadın eşi tarafından şişlendikten olay yerinde bırakılmış."

Kaymakam Arıkan şöyle devam etti: "Savcılık tarafından huzurevine yerleştirilen bir kişi, güvenilir bir ortam oluşması halinde aileye verilmelidir. Kocanın yalvarması yeterli değildir. Sanırım arkadaşlar olaya duygusal yaklaşmış. Soruşturma başlatıldı."

Koruma altındaki Y.A’nın eşine teslim etmekle suçlanan Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün ise " Memurum konuşamam ama olayda kurumumuzun hiçbir suçu yok" demekle yetindi. Tedavisi sürdürülen Y.A’nın ikinci bir saldırıya uğraması ihtimali nedeniyle hastane odasının kapısında polis bekliyor. Saldırı ile gözaltına alınan 7 kişi dün çıkrıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Koca B.A. ise aranıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title