Haberler

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni" - Sakarya - Bartın

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Törenlerden genel ve detay görüntüler Röportajlar Sakarya'da Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'ndeki görevi sırasında nöbetteyken teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan gazi Özel Harekat Polisi Mustafa Bozkurt'a "Devlet Övünç Madalyası" tevcih edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Törenlerden genel ve detay görüntüler

Röportajlar Sakarya'da Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'ndeki görevi sırasında nöbetteyken teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan gazi Özel Harekat Polisi Mustafa Bozkurt'a "Devlet Övünç Madalyası" tevcih edildi.

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, memleketin ve dünyanın dört bir yanında Türk bayrağının şan, şeref ve iftiharla dalgalanabilmesini sağlayan kahraman güvenlik mensuplarının fedakarane görevlerine ne kadar teşekkür edilse az olduğunu söyledi.

Adsız kahramanlardan birinin Gazi Mustafa Bozkurt olduğunu anlatan Coş, "Mogadişu Büyükelçiliğimizi ele geçirmek, bayrağımızı indirmek, oradaki Türkiye Cumhuriyeti varlığına son vermek, zarar vermek isteyen gözü dönmüş hainlerin ağır saldırılarına karşı gerçekten çok önemli ve büyük bir başarı sergileyerek, elçiliğimizi o saldırıdan korumuş, görevlerini kahramanca yerine getirmişlerdir. Şimdi de madalyasını tevcih ettik, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Coş, bu vatanın atalarından emanet olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada varlığımızı ebediyete kadar sürdürmek, ülkemizi büyütmek, büyük Türkiye'yi kurmak, küresel bir güç haline getirmek için, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vererek ama inanç, azim, şevk ve heyecanımızı asla kaybetmeden, hain saldırılara rağmen moralimizi, maneviyatımızı bozmadan yolumuza devam edeceğiz. İnşallah bizden sonraki nesle daha iyi ve güçlü bir Türkiye armağan edeceğiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Devletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak, hak ve menfaatlerini dünyanın her tarafında korumak için kahraman Mehmetçiğimiz, jandarmamız, polisimiz, bütün kamu görevlilerimiz elbette yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı yerine getirecek, üzerine düşenin en iyisini yapacaktır, tıpkı ataları gibi. Sakaryamız zaten bu konuda çok duyarlı ve hassasiyeti olan bir ilimiz. Mustafamız da Sakaryamızın bu konudaki kahramanlığının, fedakarlığının cisimleşmiş bir örneği olarak tezahür ediyor. Kendisini alkışlıyor, kutluyoruz."

Konuşmaların ardından Coş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Gazi polis memuru Mustafa Bozkurt'a Devlet Övünç Madalyası'nı takdim etti.

Coş ve protokol üyeleri, daha sonra Bozkurt ve ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Garnizon Komutanı Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, gaziler ve Bozkurt'un silah arkadaşları ile yakınları katıldı.

"Bu madalyayı silah arkadaşlarım adına da aldım"

Gazi Bozkurt da törenin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Övünç Madalyası aldığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Şu anda gerek Türkiye'de gerekse dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti bayrağını koruyan bütün silah arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun. Bu madalyayı onların adına da aldım" diye konuştu.

Allah rızası için yaralanmanın çok güzel bir şey olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Cenab-ı Allah bir acı ve dert göndermeden önce sabrını gönderiyor. Allah yanımızda, dilimizde, kalbimizde olduktan sonra hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. 'Allah' diyen insan, onun izniyle çok güzel şeyler yaşıyor, acı da dahi tadı yaşayabiliyor. Allah rızası ve devletin bekası için aazi olmak veya yaralanmak, belki de tatlı yemek gibi bir şey" ifadelerini kullandı.

27 Temmuz 2013 tarihinde Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Türk Büyükelçiliği'nde görevlendirilen Özel Harekat Polisi Mustafa Bozkurt, nöbet sırasında terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda 3 canlı bombayı etkisiz hale getirmiş, bir teröristin bombanın pimini çekmesi sonucu sağ bacağından yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Mogadişu Sakarya Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
title