Haberler

Devlet, Millet El Ele Vererek Kan Davasını Barışla Sonuçlandırdı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından başlayan kan davası, ilçede görevli kurum yöneticileri ile kanat önderlerinin araya girmesi sonucunda barışla noktalandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından başlayan kan davası, ilçede görevli kurum yöneticileri ile kanat önderlerinin araya girmesi sonucunda barışla noktalandı.

Edinilen bilgiye göre, 24 Temmuz 2014 tarihinde Kulp ilçe merkezi Yenimahalle'de bulunan trafo önünde gençler arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gençlerden Umut T. (18), göğüs bölgesinden aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetmiş, olayda 8 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aradan geçen süre içresinde ilçenin kanaat önderleri aileler arasında kan davasının büyümemesi ve barış ile sonuçlanması için büyük çaba sarf ederek, her iki aile fertlerini bir araya getirdi. Kulp ilçesi merkezi Yenimahalle'de bir kahvehanede yapılan barış törenine İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Binbaşı Dr. Yusuf Küçükbaşol, Kulp İlçe Emniyet Amiri Nail Şavaş, Kulp ilçesinin kanaat önderlerinden Hamit Şimşek, Fahri Aydın, Mizbah Akdeniz, Mehmet Taş, M.Zeki Sancar, Osman Dengiz, Veysel Çelik, Ömer Toprak, Hamit Kocaağa ile bir çok vatandaş katıldı. Kanaat önderlerinden Hamit Şimşek okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan törende yaptığı konuşmada, "Aziz cemaat, Allah hepimizi gerek bu dünyada, gerek ebedi olan hayati ahirette mutluluk, huzur muhabbet nasip eylesin. İnşallah, barışta hayır vardır, efendilerin efendisi bir hadislerinde 'Sizin en hayırlınız, insanlara en çok faydası dokunanızdır, sizin en kötünüz ise insanlara kötülük edeninizdir' diye buyurmuştur. Burada altını çizmek istediğim bir husus var, Müslüman dememiştir, insanlık demiştir, muhatap insandır, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun, hepimiz bir birimize saygı duymak zorundayız. Bu barış sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle taraflara teşekkür ediyoruz, musibetler hepimizin başına gelecektir. İnsan oğlu zayıftır, günaha meyildardır, lakin bizim ismet sıfatımız yoktur ki biz günah işlemeyelim. Her an hata ve günah işleyebiliriz. Allah razı olsun bizim kanaat önderlerimizden, bizim devlet erkanlarımızdan, bizim halkımızdan, devletiyle halkıyla inşallah hep beraber birlikte hareket ederek, inşallah huzur bulacağız, hiç kimsenin hiç kimseye üstünlüğü yoktur, hiç kimsenin hiç kimseye ibadet dışında Allah'a bağlılık dışında üstünlüğü yoktur. Bunu herkes bilsin. Bir hata olmuştur, bir yanlışlık olmuştur, Allah buraya gelenlerden razı olsun. Eğer sizler barışa yanaşmasaydınız, kanaat önderlerimiz de bu barışı yapamazlardı. Onun için Allah'ım bizlere huzur nasip eylesin, fitneden bizi uzak tutsun" dedi.

Barışın hayırlı olmasını dileyen İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Binbaşı Dr. Yusuf Küçükbaşol ise barışa katkı sağlayanlara teşekkür etti. Küçükbaşol, "Bu barışın öncelikle Kulp'a ve ilçe halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu barışa katı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Büyüklerimizin atalarımızın dedikleri gibi birlikte her zaman rahmet vardır, huzur vardır, ayrılıkta azap vardır, bunu hiçbir zaman unutmayalım. Zaman birlik beraberlik zamanıdır, her zaman için iyiliğin yanında olmak zorundayız. Kötülükten uzak durmak zorundayız, bu barış herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Kulp İlçe Emniyet Amiri Nail Şavaş ise her zaman barıştan yana olduklarını söyledi. Savaş, "Allah birlik ve düzeninizi bozmasın, daim eylesin ve inşallah asırlar boyu bu barış devam etsin" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Tunç aile fertleri ile Kaya, Çetin, Altun, Toy, Gülaydın ve Ay aileleri kanaat önderlerinden Mehmet Taş'ın okuduğu salavatlarla Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek el sıkıştı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Mehmet Taş Diyarbakır Kulp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title