Haberler

Devlet 9 Milyon Liraya 57 Makam Aracı Kiraladı

Güncelleme:

Devlet 28'i şoförlü 57 makam aracı kiraladı! Araçların şoför ile akaryakıt giderlerinin 9 milyon TL olduğu ifade edildi.

Gümrük Bakanlığı, 46'sı makama tahsisli olmak üzere 3 yıllığına 9 milyon liraya 57 adet araç kiraladı. Araçların giderleri 'İç Ticaret Hizmetlerini Geliştirme Payı' ve 'Bakanlık kantar payı' gelirinden karşılandı…

BAŞBAKAN'A RAĞMEN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Kamuda araç saltanatına son vereceğiz" sözlerine rağmen, kamuda lüks makam aracı alımı tam gaz sürüyor.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kiraladığı araçların parası ise esnaf tarafından ödeniyor.

57 ARAÇ, 28 ŞOFÖR, 9 MİLYON LİRA

Gümrük Bakanlığı'nın 1 Nisan 2015 ile 31 Mart 2018 tarihleri arasında 46'sı makama tahsisli olmak üzere toplam 57 araç kiraladığı anlaşıldı. 57 araç, 28 şoför ile akaryakıt giderlerinin 9 milyon TL olduğu ifade edildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müsteşar Vekili Sezai Uçarmak'ın makamı ile merkez birimlerin hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanan araçların tüm giderlerinin ise "İç Ticaret Hizmetlerini Geliştirme Payı" ile "Bakanlık kantar payı" gelirlerinden karşılandığı anlaşıldı.

3 YILLIK YAKIT PARASI TOBB'DAN

Makam hizmetleri için kiralanan 46 aracın 7'sini motor hacmi 1600 cc'yi geçen yabancı menşeli otomobiller oluşturdu. İkisi koruma aracı yapılan bu otomobillerden 3'ünün ise lüks Mercedes ve Audi Q7 Quatro olduğu öne sürüldü. İç ticaretin geliştirilmesi amacıyla odalar, borsalar ile birlik bütçelerinden kesilerek oluşturulan fondan Bakan Canikli ve Bakan Yardımcısı Metin için son model makam araçları kiralanması skandal olarak nitelendirildi. Bakanlıkça hazırlanan kiralık araçlar ile şoför hizmet alımı teknik şartnamelerinde ilginç maddeler yer aldı. Köprü, HGS ve otoyol giderlerinin bakanlıkça karşılanacağı belirtilen şartnamede 8+1 kapasiteli VIP minibüs için, "ısıtmalı, soğutmalı deri koltuk, buzdolabı, tv, uydu, internet, telefon, faks, masa, çay-kahve makinesi" şartı arandı. Kira şartnamesine göre kiralanan araçlar yılda iki kez oto kuaförden geçirilecek. Kiralanan 57 araca üç yıl içerisinde alınacak 615 bin 600 litre akaryakıtı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından karşılanacak. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Nurettin Canikli Ahmet Davutoğlu Fatih Metin Memur Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (244)

UCUZ MUHALEFET BIKTIRDI MİLLETİ:

BÜYÜK DEVLET E ALIŞIN. GÜÇLÜ ÜLKEDE, GÖRKEMLİ MEKANLAR, SARAY, ARAÇLAR, EKİP EKİPMAN VE KORUMA OLMALIDIR. BAKIN G20 ÜLKELERİNE BİRAZ

2
22
yanıtYanıtla
Mülayim Abi:

Kocaman bir bravooooo. . . . . Yurt disinda belediye baskani milletvekili kendi arabasi ile yada bsiklet ile isine gider . . Bizdeki su bolluga bak. . . . . . Yaziklar olsun. . . . . .

22
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞ MUSTAFA MERT:

KAMUDAKİ BU OLAYI SANDIKTA BİZ BİTİRİCEZ DAVUT OĞLU

21
2
yanıtYanıtla
YALNIZ ADAM:

BU MİKTAR KİRALALAN MİKTAR YANİ GÖRÜNEN PARA BİRDE BUNUN ARKAYÜZÜ VAR. YİNE KUTUCUKLAR DOLACAK. ALLAH ZENGİNE VERSİN GARBİN AÇLIKTAN ÖLSÜN. BUNA PARTİYE OY ATANLARINDA ELLERİ KIRILSIN.

20
3
yanıtYanıtla
ATEİST:

ARKADAŞLAR, KİMSE KUSURA BAKMASIN, BEN KENDİMİ BU AKEPE''LİLEDEN DAHA FAZLA MÜSLÜMAN OLARAK GÖRÜYORUM, HİÇ OLMAZSA KUL HAKKI YEMİYORUM, HIRSIZLIK YAPMIYORUM, DİN İMAN İLE MİLLETİ KANDIRMAYA TEŞEBBÜS ETMİYORUM, AMA HER İNSANIN DİNİNE VE DİNİ İBADETİNE SAYGI GÖSTERİYORUM. . . . . MÜSLÜMAN BİR İNSAN, KENDİ VATANDAŞI 949TL ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNMEYE ÇALIŞIRKEN, BU TÜR BİR SALTANAT SÜRDÜRMESİ, MÜSLÜMANLIĞIN NERESİNE SIĞAR ? İ N S A N L I K'' TAN NASİBİNİ ALMAMIŞ BİR YAPININ HER TARAFI MÜSLÜMAN OLSA NE YAZAR. . . . . . BUNLAR MÜSLÜMAN FALAN DEĞİL, BUNLAR SOYGUNCU, YALANCI, OY ÇALMAYI BİLE KENDİLERİNE MÜBAH GÖRÜYORLAR. . . . . . . !!! REZİLLER. . . . !!!

23
0
yanıtYanıtla
Murat yüksekovalıMobil-IOS:

biz açlık sefalet rezilik çekerken asgari ücretli 940 milyon alırken su Elektirik kira mutfak masrafı çocuklara harçlık yol parası geçinemezken lüs arabalar kiralarsınız. İşçine memura zülüm yapın oyum hdp ye

20
2
yanıtYanıtla
Kain Mobil-IOS:

Ahmet boşa konuşuyo AKP lüksü yaşıyo halk aç ey iktidar

21
1
yanıtYanıtla
34 yorumMobil-ANDROID:

bunu yapan devlet 1.500 asgari ücrete cok fazla diyor işte

21
0
yanıtYanıtla
ilmebmobilWeb@haberler.com:

İste bu israf yüzünden iyumuz mhp nin

16
5
yanıtYanıtla
remzimobilWeb@haberler.com:

Bu adami koyunlardan baskada dinleyen varmi aceba

19
2
yanıtYanıtla
Tüm 244 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title