Haberler

Devler Liginde Büyük Buluşma

Güncelleme:

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük yünlü kumaş üreticisi YÜNSA, dünyanın lider yün organizasyonu Woolmark'ın liderlerini Çerkezköy'deki fabrikasında ağırladı.

Yedi farklı ülkeden gelen Woolmark liderlerini ağırlayan YÜNSA, Woolmark yetkililerine YÜNSA'nın sektördeki konumu, müşteri beklentileri, Türk Tekstil sektörü ve üretim olanakları ile ilgili bilgiler verdi. Avrupa'da lider konumda bulunan yüzde yüz Türk sermayeli bir Türk firmasının başarı hikayesinin dokunduğu fabrikayı ziyaret eden Woolmark yetkilileri üretim hatlarından ve son teknoloji üretim teknikleri ile sanatın harmanlandığı üretim süreçlerinden de çok etkilendiklerini ifade ettiler. Türkiye'de yün kullanımının arttırılması, tüketicilerin yünün bilinirliği ve faydaları konusunda bilgilendirilmesine ilişkin konuların da görüşüldüğü ziyarette, katılımcılar Türk Tekstil sektörünü ve YÜNSA'nın yürüttüğü çalışmaları da yakından tanıma fırsatı buldular.

Merinos yünü konusunda global otorite konumunda olan ve Australian Wool Innovation iştiraki olan The Woolmark Company 30'dan fazla ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir. Dünyada yün bilinirliğinin arttırılması, kullanım alanlarının genişletilmesi ve faydaları konusunda çalışmalar yürüten Woolmark global rekabetçilik ve Merinos yün sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak, yüne talebi ve erişirliği arttırmak amaçları ile çalışmalarını yürütmektedir.

YÜNSA'nın başarılı grafiğiyle dünyada da dikkat çektiğini ifade eden YÜNSA Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bora Birgin ziyaret ile ilgili şunları aktardı:

"Günümüz koşullarında doğal elyaf olan yünden üretilen kumaşlar kullanmak daha da önemli bir hale geldi. Yün, yüzde yüz doğal olan, geri dönüşebilir ve yenilenebilir bir elyaftan oluşuyor. Çevreci özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda sağlıklı bir ürün. YÜNSA olarak ürettiğimiz kumaşlarda ağırlıklı yün elyaf kullanıyoruz. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en kaliteli yünlü kumaşlarını üretirken de dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına göre koleksiyonlarımızı hazırlıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada güçlü uluslarası ağımız ile Dünya'nın birçok yerinde son kullanıcılar kaliteli YÜNSA kumaşlarını deneyimleme fırsatı buluyor. Yünde kalitenin göstergelerinden biri Woolmark logosu oluyor. Bu bağlamda, bugün gerçekleşen ziyaret bizim için çok değerli. Bu çerçevede YÜNSA olarak Dünya'da yün bilinirliğinin artması ve değerli elyafın doğru şekilde kullanılması için çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz."

İşbirlikleri yakın

Wollmark ve Yünsa yetkilileri, yapılan ziyareti takiben, 2015 yılında iki büyük kuruluşun temaslarını artırarak yakın ilişkiler içerisinde olacağını ve Türkiye'de yün bilinirliğinin arttırılması için çalışmalar yürüteceklerini belirttiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çerkezköy Türkiye Yünsa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title