Haberler

Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 7. Gün

Güncelleme:

Develi Belediyesinin düzenlediği Darbeye Karşı Tek Yürek sloganı ile Demokrasi Nöbeti yedinci gününde de halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.


Develi halkının meydanı doldurmasıyla başlayan Demokrasi Nöbeti programı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk büyükleri ve aziz şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Maviler camii müezzini Metin Küçükçolak'ın Kuran-ı Kerim tilaveti okuması ile devam etti. Mahir Cihan Yağmur Ya Nebi Selamu Aleyke ilahisi, Yunus Yurdakul'nun yoğun istek üzerine kendi yazmış olduğu İdam Gelsin şiiri, Didem Sultan Özkan ve Gülizar Balkaç İstiklal Marşı, Merve Dinç Büyük Destan şiiri, Menderes Akkaya kendi yazmış olduğu Çanakkale Geçilmez şiiri, Fatma Türkmen Zulmü Alkışlayamam şiirlerini okumaları alandakileri mutlu etti ve büyük alkış aldı.

Alanda bulunan siyasi parti temsilcileri de birer konuşma yaptı. İlk olarak platforma BBP İlçe Başkanı Fikret Ünal geldi. Konuşmasında Başkan Ünal "Biz BBP olarak Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi Darbelere her zaman karşıydık şimdide karşıyız. Millet ne derse o olur" dedi. Daha sonra MHP İlçe Başkanı Ali Kabak "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 15 Temmuz gecesi yaptığı açıklama ile Devletinin, Milletinin yanında olduğunu belirtti. Bizi eleştirilenler ve farklı yerlerde arayanlar biz buradayız meydanlardayız" sözü büyük alkış aldı. Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan ise konuşmasında "Milli iradeye darbe yapmak isteyenlere milletimiz destan yazmıştır. İlçemizdeki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri birlik ve beraberlik içinde bu kararlı ve azimli duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar platforma çıktı. Başkan Cabbar konuşmasında "Nöbete devam ediyoruz. Bu gün 7. Gecedeyiz. Başkomutanımızın emri ile meydanı doldurduk. Meydanı hiç boş bırakmadığınız için Allah sizlerden razı olsun. Siz onurlu Develi halkına hizmet ettiğim için onur duyuyorum. Duaya devam edelim inşallah. Tüm Müslümanlar Türkiye'ye dua ediyor. Biliyorlar ki Türkiye düşerse İslam sancağı düşer. O yüzden duaya devam inşallah" dedi.

Konuşmalardan sonra Mehmet Akif Cami Müezzini Âdem Kavak tarafından şehitlerimiz için yapılan dua ile program sona erdi. Ayrıca Yazıcı Sarraf tarafından devletimizin bekası ve milletimizin selameti için büyükbaş kurban kesimi gerçekleştirildi. Develi halkına Demokrasi Nöbetinde Develi Belediyesi, Develi Şoför ve Otomobilciler Odası, Erciyes FM, Komagene katkılarıyla vatandaşlara ikramlar yapıldı. Ticaret Odası tarafından çorba ikramında bulunuldu.
Demokrasi nöbeti sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sultan Özkan Menderes Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title