Haberler

Destici, Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gerçekleşen yerel seçimlere ilişkin, “2011 seçimlerinde 0.74 oranında oy aldık.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gerçekleşen yerel seçimlere ilişkin, "2011 seçimlerinde 0.74 oranında oy aldık. 313 bin oyda kaldık. Bu seçimlerde BBP oylarını 400 binin üzerinde arttırmış ve 715 bin civarında oy almıştır" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı öncesi seçim değerlendirmesi yaptı. Toplantıda konuşma yapan Destici'ye partisinin farklı ilçelerden yerel seçimi kazanan beş belediye başkanı eşlik etti.Yerel seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Destici, "Sandıktan çıkan sonuca herkesin ve her kesimin rıza göstermesi millet iradesine saygı duymanın ve demokrat olmanın birinci şartıdır. Bu seçim haksızlıkların, adaletsizliklerin, partizanlığın, baskıların, devlet imkanlarını seçim meydanlarında pervasızca kullanmanın, kontrollü ve kontrolsüz gerilimin, kamplaşmanın, yönlendirme ve medya manipülasyonlarının, menfaat ve çıkar ilişkilerinin en yoğun yaşandığı ve seçim sonuçlarına da direkt etki ettiği bir seçim olmuştur" şeklinde konuştu.

BBP olarak farklarını ortaya koyduklarını anlatan Destici, "BBP seçim sürecinde kamplaştırıcı, çatıştırıcı atmosferden uzak durmuş, yapıcı bir siyaset anlayışıyla ülke ve millet meselelerine ağırlık verdi" dedi.

Seçim sonuçlarının yanlı ve yanlış yorumlanmaya çalışıldığını savunan Destici, sonuçların olumlu olumsuz yönlerini değerlendireceklerini ve teşkilatlarına önem vereceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Destici, "Cumhurbaşkanını ilk defa Meclis değil, halk seçecektir. Biz BBP olarak 2001 yılında daha hiç kimse bu konuyu konuşmazken, 'Bizim Türkiyemiz' projesi adı altında açıkladığımız cumhurbaşkanını halkın seçmesini millete ilk teklif eden siyasi partiyiz, destekliyoruz ve dolayısıyla inşallah hayırlı bir şekilde milletimiz cumhurbaşkanını barış içerisinde, huzur içerisinde seçecektir diye düşünüyorum. Biz BBP olarak bu süreçte yapıcı olacağız" ifadelerini kullandı.

"İÇ ANADOLU BÖLGESİ'NDE BBP OLARAK DAHA ÖNCEKİ SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE BİR BAŞARI YAKALAMIŞ DURUMDAYIZ"

İtirazların devem ettiğini ve seçim sonuçlarının resmi gazetede yayımlanacak hale gelmediğini kaydeden Destici, şöyle konuştu:

"Biz BBP olarak, seçim sonuçlarına baktığımız zaman 6 seçim çevresinde 1'inci, 34 seçim çevresinde 2'nci, 50 seçim çevresinde 3'üncü, 105 seçim çevresinde 4'üncü, 204 seçim çevresinde 5'inci, 225 seçim çevresinde 6'ncı olmuş bir siyasi partiyiz. Neticede önümüzdeki genel seçimlere partimiz yaklaşık 500 seçim çevresinde hem ilçe seçim kurullarına hem de sandıklara resmi görevli verecek bir sonuçla çıkmıştır bu seçimlerden. 2011 yerel seçimlerinde 0.74 oranında oy aldık. 313 bin oyda kaldık. Bu seçimlerde BBP oylarını 400 binin üzerinde arttırmış ve 715 bin civarında oy almıştır. İç Anadolu Bölgesi'nde BBP olarak daha önceki seçim sonuçlarına göre bir başarı yakalamış durumdayız. Başta Ankara olmak üzere yüzde 5 civarında belediye meclisi oyu var. İç Anadolu ortalamamızda da yüzde 4 buçuk civarındadır."

Seçimde oy kullanma ve saymanın şeffaf yapılmadığı için itirazların yapıldığını aktaran Destici, bu seçimlere son noktayı YSK'nın koyacağını kaydetti.

CHP'li adayın MHP'liler tarafından desteklenmesinin sorulması üzerine Destici, BBP olarak yönlendirme yapmadıklarını ama seçmenin seçim sisteminden dolayı kutuplaştırıldığını anlattı. Destici, "Görebildiğimiz şu ki, kıyasıya bir seçim oldu Ankara'da. Bugüne kadar en son 94'te yaşanan seçime benzer bir seçim yaşandı. Aşağı yukarı o farkla sonuçlanan bir seçim oldu. Neticede şuan kararı verecek olan YSK'dır. YSK'nın verecek olan karara da ben herkesin rıza göstermesi gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi İç Anadolu Bölgesi Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title