Haberler

Desıgnizmir Sanal Pazara Taşınacak

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin DESIGNİZMİR projesi kapsamında oluşturulan web sitesinde ihracatçı firmaların tanıtımlarının yer alacağı ve sanal pazar ile mobilya pazarlamanın dijital ortama taşınacağı bildirildi.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin DESIGNİZMİR projesi kapsamında oluşturulan web sitesinde ihracatçı firmaların tanıtımlarının yer alacağı ve sanal pazar ile mobilya pazarlamanın dijital ortama taşınacağı bildirildi.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamada, Türkiye'nin dış ticaret fazlası verdiği sektörlerden biri olan mobilyada daha katma değerli ürün ihracatı için 2016 yılı başında DESIGNİZMİR projesinin başladığı hatırlatıldı.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin hayata geçirdiği proje kapsamında oluşturulan www.designizmir.org internet sitesinde ihracatçı firmaların tanıtımlarına yer verilecek.

Tarakçıoğlu: "İzmir mobilya üretim üssü"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, 2023 yılı için 6 milyar dolar ihracat hedefi ortaya koyan mobilya sektörünün son dönemin popüler iletişim platformlarıyla daha etkin bir pazarlama yapmasını arzuladıklarını kaydetti.

Egeli mobilya ihracatçılarının DESIGNİZMİR projesinde birlikte hareket ettiğini vurgulayan Tarakçıoğlu, İzmir'in Türkiye mobilya üretiminin yüzde 5'ini gerçekleştirdiği bilgisini paylaştı.

Tarakçıoğlu, "İzmir'in potansiyeli ise tasarımıyla, inovatif, fonksiyonel ürünleriyle çok daha yüksek. Azerbaycan, Cezayir, Fas, Kazakistan, Mısır, Suudi Arabistan, Yunanistan, ABD başta olmak üzere hedef pazarlara odaklanarak potansiyelimizi harekete geçirebiliriz. www.designizmir.org/portal linkinden Ege Bölgesi'ndeki tüm mobilya ihracatçısı firmalarımızın firma bilgilerini girmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesi'nde 400 civarında mobilya ihracatçısı firma olduğuna işaret eden Tarakçıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Web sayfasına girenler mobilya ile ilgili tüm ihtiyaçlarına cevap bulabilecekleri çeşit ve renk ürünü görebilecek. Türkiye, Ocak – Ağustos döneminde 1 milyar 764 milyon dolar mobilya ürünleri ihraç etti. Tasarım ve pazarlama çalışmalarına hız vererek ihracatımızı artırabilecek konumdayız."

Öte yandan, DESIGNİZMİR projesinin sosyal medya hesaplarında Türk mobilya endüstrisi ve doğru mobilya tercihine ilişkin bilgiler de yer alıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İzmir Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title