Haberler

Des'ten Davutoğlu'na, "Öğrencilerin Okul İhtiyaçları Devlet Tarafından Karşılansın" Çağrısı

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, özellikle dar ve sabit gelirli ailelerin okul masraflarını karşılamakta büyük zorluklar çektiğini vurgulayarak, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na çağırıda bulundu.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, özellikle dar ve sabit gelirli ailelerin okul masraflarını karşılamakta büyük zorluklar çektiğini vurgulayarak, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na çağırıda bulundu. Avcı, "Okul yönetimlerince tespit edilen ihtiyacı olan ailelerin çocuklarının kıyafet, kırtasiye, beslenme, servis ücreti ve aylık harçlık giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz" dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, okul kayıtlarıyla ilgili yaşanan sorunlar ve kayıt parası meselesi ile görevden alınan 7 bin okul müdürü konusu başta olmak üzere eğitim sistemindeki güncel problem ve gelişmeleri değerlendirdi. İkamet adreslerine göre onlarca kilometre uzakta, istemedikleri okullara yerleştirilen yahut bugüne kadar herhangi bir okula kayıt yaptıramayan yüz binlerce öğrencinin ve velilerinin bir çıkmaza sürüklenmeden ve haftalarca sürecek olan sistemdeki açık okulları takip etme işkencesinin son bulmasını isteyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, "Öğrenci ve velilerimiz umutsuzluğa ve strese girmesinler. Sabırla beklesinler. TOEG bu yıl uygulanan yeni bir yerleştirme sistemi olduğu için bazı sorun ve sıkıntılar yaşanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tüm bu sorunları ve şaibeleri çözmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Hiçbir öğrencimiz istemediği bir okulda ve bölgede okumayacak" ifadelerine yer verdi.

-"OKUL KAYIT PARASI VEYA ZORUNLU BAĞIŞ SORUNU"-

Okullardaki öğrenci kayıt ücretinin yasak olduğu vurgulayan Gürkan Avcı şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "Okullarda hiçbir şekilde okul kayıt parası alınmayacak' uyarısına rağmen bazı okullarda velilerden kayıt parası yahut zorunlu bağış adı altında para talep ediliyor. Özellikle kendi ilçe yahut bölgesinde olmayan bir öğrenciyi okula kayıt almak için binlerce liralık para talep ediliyor. Bazı okullarda bağış miktarı arttıkça öğrenci daha iyi sınıflara yerleştirilebiliyor. Oysaki ikamet adresi dışındaki okullara öğrenci kayıt ettirmek yasak. Her ne ad adı altında olursa olsun okullarda para toplanmasını doğru bulmuyorum. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın bu konulardaki hassasiyetine olan güvenimize binaen çağrıda bulunuyor ve okul yöneticileri ile kayıt yaptırmak isteyen velilerimizi karşı karşıya getirmeyecek, okulun güvenlik, temizlik, hizmetli gibi temel ve zaruri ihtiyaçlarını genel bütçeden karşılayacak makul bir çözüm sistemi oluşturulmasını istiyoruz."

-"OKULA BAŞLAMA MASRAFLARI EL YAKIYOR"-

Avcı, bir öğrencinin okula başlarken sadece giysi ve kırtasiye masraflarının en az 500 TL tuttuğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"Sendikamı Ar-Ge birimince yapılan araştırmalara göre; buna ek olarak spor malzemesi, çanta, suluk ve ayakkabı masraflarıyla birlikte bu oran bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Okul servis masrafı ile birlikte; temel bir ihtiyaç olarak; yedek pantolon, gömlek, ayakkabı, kemer, yaka, çorap, kravat, spor malzemesi alınması durumunda giderler ikiye katlanıyor. Birden fazla çocuk okutan velilerin durumu daha sıkıntılı. Öte yandan lisede okuyan öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun dershanelere gittiği de göz önüne alındığında velilerimiz büyük bir maddi külfet ve sıkıntı içinde kıvranıyor. Okullardaki 'forma' ve 'kırtasiye' soygununa dur denilmelidir. Daha masraflı olmasın diye serbest kıyafet yerine formayı tercih eden veliler, bin pişman hale geldi. Tek tişörte 75, pantolona 100 TL gömleğe 75 TL isteniyor. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nı bu soyguna 'Dur' demeye davet ediyoruz. Kimi okullar velileri, tek bir adrese gönderip, zorunlu olarak belirledikleri fiyattan kırtasiye ve kıyafet almayı dayatıyor."

-"ÖĞRENCİLERİN OKUL İHTİYAÇLARI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANSIN"-

Açıklamasında, özellikle dar ve sabit gelirli ailelerin okul masraflarını karşılamakta büyük sıkıntı ve zorluk yaşadığına dikkat çeken Avcı, Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulundu. Avcı, şöyle dedi:

"Yıllardır dağıtılan ücretsiz ders kitabı politikasının ve eğim destek uygulamalarının biraz daha geliştirilerek; okul yönetimlerince tespit edilen ihtiyaçlı ailelerin çocuklarının kıyafet, kırtasiye, beslenme, servis ücreti ve aylık harçlık giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Eğitimin mutfağında çalışan öğretmen ve eğitim çalışanlarının çocuklarının da bu uygulamadan faydalanmasını öneriyorum."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gürkan Avcı Nabi Avcı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title