Haberler

Dershanelerle İlgili Düzenlemeleri de İçeren Tasarı Genel Kurul'da

Tasarının görüşülmesine devam ediliyor.

TBMM Genel Kurulu'nda dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren tasarısının görüşülmesine devam ediliyor.

Tasarının görüşülmesi sırasında söz alan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, illerde valiler, ilçelerde ise kaymakamların muhalif sendikaların öğretmen olan üye listelerini istediklerini, bunları sandık  başlarına koymadıklarını iddia ederek, "Sayın Bakan sendikalı olmak suç mudur? Sendikalı, örgütlü öğretmen olmak. Bunu şiddetle kınıyorum" dedi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, dershanelerin kapatılmasına değinerek, " Niye ihtiyaç duyuldu onun iyi tespit edilmesi lazım. Bu ihtiyaçtan mı yoksa intikam duygusuyla mı doğdu. Bu bir camiaya karşı intikam duygusundan başka bir şey değil" diye konuştu.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, dün Genel Kurul'da yaşanan kavgaya değinerek, "Dün Meclisimizin sokaktaki itibari bir kez daha sıfırın altına indi" dedi.

Tasarının görüşülmesine geçilmeden önce MHP'nin, emniyet teşkilatı personelinin sorunlarının araştırılması, CHP'nin ise tarımsal destekleme sisteminin incelenerek yetersizliklerin ortaya konulmasına yönelik önergelerinin bugün görüşülmesi önerileri kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title