Haberler

'Dershanelerin Varlığı Dert, Yokluğu Yara'

NLP Uzmanları Derneği Başkanı Mustafa Kılınç: "Yakın zamana kadar haksız rekabete yol açmakla suçlanan ve belli kesimde kaygı yaratan dershaneler şimdi de dershanesiz bir dünya düşünemeyen öğrenci ve velilerinde kaygıya yol açıyor"

Yıllarca varlığından şikayet edilen, haksız rekabete yol açmak, çocukları yarış atına döndürmekle suçlanan dershanelerin kapatılması gündeme gelince bu kez, "dershanesiz bir dünya" düşünemeyen öğrenciler kadar ebeveynlerin, hatta geçimlerini dershaneden sağlayan yüzbinlerin kaygı yaşamaya başladığı belirtildi. Uzmanlar başarısız olma korkusunun özgüven kaybına yol açmaması için sürecin yumuşatılmasını öneriyor.

Dershanelerin kapatılacağı yönündeki tartışmaların, öğrenciler, aileler ve öğretmenler üzerindeki etkileriyle, bunların geleceğe nasıl yansıyacağını değerlendiren NLP Uzmanları Derneği Başkanı, NLP DAP Danışmanlık ve Eğitim Merkezi sahibi Mustafa Kılınç, dershane konusunun milyonlarca kişiyi yakından ilgilendirdiğini anımsattı.

Çocuklarının geleceğe daha donanımlı ve başarılı bir şekilde hazırlanmasını isteyen tüm ailelerin eğitim için ciddi bütçeler ayırdığını ifade eden Kılınç, bu noktada ebeveynlerin ilk başvurduğu yer olan ve ciddi bir sektör haline gelen dershanelerin varlığının, daha düne kadar toplumun bazı bölümlerinde haksız rekabete neden olduğu için eleştirildiğini hatırlattı.

Yumuşak geçiş olmalı

Şu an 'dershanem elimden alınırsa ben hayal ettiğim üniversitede, rüyalarımı süsleyen bölüme nasıl girerim?' endişesi taşıyan yüzbinlerin bulunduğunu dile getiren Kılınç, şunları söyledi:

"Milyonları etkileyen bu sektörde kararlar alınmadan, medyaya yansımadan önce detaylı çalışmalar yapılmalı ve kararlar yumuşak geçişlerle, kişiler etkilenmeden hayata geçirilmeli. Bugün bir çırpıda alınmak istenen radikal kararların etkisi çok büyük. Geleceğini dershane üzerine kuran 11. sınıf öğrencisinin yerine kendinizi koyduğunuzda şu an hangi duygu düşünceler içinde olduğunu tahmin etmekte zorlanmazsınız. Bu olumsuz düşünceler bugün kaygı, yarın özgüven eksikliği olarak dönecektir. Dershane sorunu zamana yayılarak, hazmede hazmede giderilmeli. Özellikle eğitim sisteminde yaşanan keskin çıkışların geleceğimizin teminatı olan yavrularımızda ciddi sorunlar ortaya çıkardığı unutulmamalı.

Kaygı sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. İnsan korktuğu andan itibaren biter. İşsiz kalacağını düşünerek bankalardan hayvancılık kredisi almak için başvuran öğretmenleri tanıyorum. Dershanelerde sadece öğretmen de yok. Servisinden, müdürüne; güvenliğinden, danışmanına kadar ciddi bir istihdam var. Sayın Başbakan'ın öğretmenleri mağdur etmeyeceklerini açıklaması bile endişeyi azaltmıyor."

"Panik, dershanelerin varlığından da yokluğundan da zararlı"

Kılınç, kaygı ve korkuların başarının önüne duvar ören ve özgüven kayıplarına yol açan hisler olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yakın zamana kadar haksız rekabete yol açmakla suçlanan ve belli kesimde kaygı yaratan dershaneler şimdi de dershanesiz bir dünya düşünemeyen öğrenci ve velilerde kaygıya yol açıyor. Oysa ki bu panik hali, dershanelerin varlığından da yokluğundan da zararlı. Çünkü insanlar ne yapacağını bilmeden panik hali yaşıyor. O yüzden özellikle başarılı yarınlar kurmak isteyenlerin kaygı, korku ve panik hislerini dizginlemeyi öğrenmesi gerekir. Çünkü birbirine zıt kutup olan başarıyla bu hisleri aynı yerde tutmamız mümkün değil. Bu açıdan kişilerin korku ve kaygılarından kurtulmalarını sağlayan, onlara yol gösteren NLP DAP Başarı Koçluğu eğitimleri ön plana çıkıyor. Kendisini dershaneyle özdeşleştiren ve gelişmeleri endişeyle izleyen öğrenciden, işsiz kalacağını düşünen öğretmene kadar tüm kesimlerin NLP'den yararlanması gerekiyor. NLP bu aşamada korkuyu fırsata çevirerek, ömür boyu yüksek özgüven sahibi yapabilir."

Aslında herkesin kriz durumlarına alışık olması gerektiğini ifade eden Kılınç, "Dershane tartışmaları da bir anlamda gençlerin hayatın gerçekleriyle yüzleşmesini sağlıyor. Bu saatten sonra 'Ne yapacağım, zor durumdayım' gibi olumsuz düşünceler yerine içimizdeki potansiyeli harekete geçirmeliyiz. NLP DAP Başarı Koçluğu eğitimleri de potansiyelleri harekete geçiren, korkmayı değil yapmayı öğreten, bizi özgürleştiren bir düşünce yapısı kazanmamızı sağlıyor. Kahramanı kahraman yapan içindeki beyindir. Başarı odaklı çalışma yapan meslektaşlarımız her durumda hayatın zorluklarının üstesinden nasıl gelindiğine dair başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Bu aşamada gerçekte öğrenmeyi öğreten, hayata bakış açısını farklılaştıran NLP DAP'nin keşfi, gençlerimizi kendilerini bulacakları meslek edinimi ve daha başarılı öğrenim hayatına ulaştırabilir" diye konuştu.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Mustafa Kılınç Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title