Haberler

Dernekpazarı'na Kentsel Dönüşüm

Trabzon'un Dernekpazarı ilçe merkezinin kentsel dönüşüme tabi tutulacağı bildirildi.

Trabzon'un Dernekpazarı ilçe merkezinin kentsel dönüşüme tabi tutulacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe merkezini oluşturan Yenicami, Zincirlitaş ve Merkez mahallelerinde "Dernekpazarı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" uygulanacağını belirtti.

Kentsel dönüşüm çalışması için Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Dernekpazarı Belediyesi arasında protokol imzalandığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Protokol kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen 12,34 hektar alanın, dönüşüme tabi tutulması planlandı. Yöresel mimariye özen gösterilerek ilçe merkezi modern ve sağlıklı bir yaşam alanı olarak yeniden dizayn edilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Gümrükçüoğlu, çalışma ile Dernekpazarı'nın bölgenin en modern ilçelerinden biri haline geleceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Proje alanında yer alan, vatandaşlara ait taşınmazların tespiti, değerlemesi, alana ilişkin imar planı, kentsel tasarım ve mimari projeler hazırlanacak ve maliyet analizi yapılacak. Hak sahipleriyle görüşmelerin gerçekleştirilmesi gibi iş ve işlemler de sırasıyla uygulanacak ve sonrasında dev yatırımın inşasına başlanacak. Bu çalışmalar TOKİ'nin koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak. Bu dev yatırımla ilçedeki mevcut çarpık yapılaşma tasfiye edilecek, yöresel mimariye özen gösterilerek mahalle kültürünün yaşatıldığı, sosyal donatı ihtiyaçlarının karşılandığı çağdaş standartlarda bir ilçe kurulacak."

Başkan Gümrükçüoğlu, tüm çalışmalarda her zaman Trabzon'un yanında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'a ve milletvekillerine teşekkür ederek, "Trabzon'u merkezi, ilçeleri ve mahalleleriyle ismine layık hale getirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Dernekpazarı Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title