Haberler

2 Gün Yağan Karın Bilançosu Ağır Oldu: 6 Ölü, 124 Yaralı

Güncelleme:

30 Aralık akşamından itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle, çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 6 kişi öldü, 124 kişi yaralandı.

Yurt genelinde 30 Aralık akşamından itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle kara, deniz ve hava ulaşımında aksamalar yaşandı, çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle meydana gelen kazalarda iki günde 6 kişi hayatını kaybetti, 124 kişi yaralandı.

KARA KIŞ HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ

İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde iki günden bu yana etkili olan çetin kış koşulları, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Marmara, Karadeniz, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tamamında görülen kar yağışı, özellikle ulaşımda aksamalara neden oldu.

SUSURLUK 6 SAAT TRAFİĞE KAPALI KALDI

Kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle İzmir-İstanbul karayolunun Susurluk kesimi, tırların kayması sonucu ulaşıma kapandı. Karayolu 6 saat süreyle trafiğe kapalı kaldı. Ekiplerin yoğun çalışmasıyla yeniden açılan yolda ulaşım kontrollü sağlanıyor.


TEM otoyolunun Ankara istikameti de otoyolun Bolu Dağı kesiminde kayan araçlar nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Domaniç-İnegöl karayolunda etkili olan tipi nedeniyle trafik ekipleri zincirsiz ve kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor. Karayolları ekipleri, tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor, bölgede çok sayıda aracın karıştığı trafik kazaları meydana geldi.

Yoğun kar yağışı ve buzlanma, Karadeniz Sahil Yolu'nun Samsun-Ordu bölümünde de ulaşımda aksamalara neden oldu. Zincirsiz ve kar lastiksiz yola çıkan araçlar, zaman zaman trafiğin durmasına yol açtı. Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık Mahallesi mevkisinde çok sayıda aracın kayması nedeniyle karayolu, yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kaldı. Bu sırada 10 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu. Trafik ekiplerinin araçları yoldan kaldırmasının ardından ulaşım normale döndü.

Kar yağışı ve buzlanma, Trabzon-Gümüşhane karayolunun Zigana Geçidi'nde de ulaşımı olumsuz etkiledi.

Zigana Dağı kesiminde kar ve buzlanma yüzünden kayan bazı araçlar, yol kenarındaki kanallara düşerek ya da ters dönerek zarar gördü. Sürücülere zor anlar yaşatan kar ve buzlanma nedeniyle karayolları ekipleri de iş makineleri ve kar küreme araçlarıyla yolda çalışma başlattı.

TRAFİK KAZALARINDA 6 KİŞİ ÖLDÜ, 124 KİŞİ YARALANDI

Kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle meydana gelen kazalarda ise iki günde 6 kişi hayatını kaybetti, 124 kişi yaralandı.



Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde TEM otoyolunda meydana gelen ve 10'dan fazla aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.

İstanbul şehir merkezinde dün 05.00-12.00 saatlerinde ise 1 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı 73 trafik kazası meydana geldi.

İstanbul Ümraniye'de TEM otoyolunun Kavacık istikametinde 34 TA 2103 plakalı otomobilin kontrolden çıkarak karayolları ekibine çarptığı kazada 3 işçi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 01 ZH 861 plakalı otomobilin Hilvan-Siverek karayolunun 10. kilometresinde şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde İbrahim Yahşi (21) yönetimindeki 43 FD 722 plakalı otomobilin kar temizleme aracına çarpması sonucu sürücü Yahşi ile aynı araçtaki 5 kişi yaralandı.

Düzce'de 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaralandı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde D-130 karayolunun Değirmendere Dörtyol mevkisindeki köprülü kavşakta 40 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 31 kişi yaralandı.

Hakkari'de Bağışlı köyüne giden minibüsün, Hakkari-Van karayolunun Kırıkdağ köyü yakınlarında kar yağışı ve tipi nedeniyle yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 11 kişi yaralandı.

Muş-Bitlis karayolunun Gökyazı köyü mevkisinde Van'a giden Erdal Erkeker yönetimindeki 65 NZ 924 plakalı yolcu otobüsünün, yoğun kar ve yolun kaygan olması nedeniyle şarampole devrilmesi sonucu 6 kişi yaralandı.



KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı nedeniyle yurt genelinde çok sayıda köye ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum'da 378, Kastamonu'da 370, Muş'ta 360, Rize'de 358, Giresun'da 355, Samsun'da 315, Sinop'ta 290, Van'da 280, Bitlis'te 252, Trabzon'da 191, Balıkesir'de 130, Batman'da 119, Ağrı'da 105, Zonguldak'ta 103, Karabük ve Erzincan'da 75, Bilecik'te 55, Artvin'de 52, Iğdır'da 51, Karabük'te 29, Düzce'de 26, Kars'ta 25, Bartın'da 20, Sakarya'da 9 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

YOLDA MAHSUR KALANLAR 2 SAATLİK ÇALIŞMAYLA KURTARILDI

Kar yağışı ve tipi, sürücüler ve beraberindekilerin mahsur kalmasına yol açtı.

Siirt'in Şirvan ilçesinde yolda mahsur kalan, aralarında il merkezindeki yatılı lisede okuyan 12 öğrenci ile bu okulda görevli kadın öğretmenin de bulunduğu 29 kişi, Karayolları 94'üncü Şube Şefliği ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Bingöl-Diyarbakır karayolunun Tugay Kavşağı mevkisinde de çok sayıda otomobil, kamyonet, minibüs, öğrenci servisi ve taksi, buzlanma nedeniyle mahsur kaldı. Yolculardan birçoğu araçlardan inerek kent merkezine yürüyerek ulaştı. Araçlarında mahsur kalan sürücü ve bazı yolcular ise Karayolları 84'üncü Şube Şefliği ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla yollarına devam etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Adaklı köy yolunda mahsur kalan iki araçtaki 9 kişi ise donmak üzereyken İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

HAVA VE DENİZ ULAŞIMI DA AKSADI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle son iki günde Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından iç ve dış hatlarda planlanan, THY'nin 423, Pegasus Havayollarının 101 ve Onur Air'in 16 tarifeli seferi iptal edildi.

Bu arada, bazı yabancı havayolu şirketlerinin de İstanbul tarifeli seferlerini iptal ettiği öğrenildi.

Ayrıca, yılbaşı gecesi etkisini artıran yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı yaklaşık 30 dakika hava trafiğine kapandı.

Akdeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle Lübnan ve KKTC'den Mersin'e yolcu taşıyan 5 feribot, Taşucu Limanı'na yanaşamadı. Yaklaşık bin yolcunun bulunduğu feribotlar, liman dışında hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Domaniç Kütahya Samsun Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

hhhhh:

normal kıs yanı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title