Haberler

Derik'te Yaşayan İki Ermeni, Paskalya Bayramı'nı Buruk Kutladı

Eşi Yurşalin ile birlikte kilisedeki ayinden sonra Müslüman komşularını bayram kutlaması için kendilerini ziyaret etmelerinden memnunluk duyduğunu belirten Naif Demirci, Eşimle birlikte Derik'te yaşayan tek ermeni ailesiyiz.

Eşi Yurşalin ile birlikte kilisedeki ayinden sonra Müslüman komşularını bayram kutlaması için kendilerini ziyaret etmelerinden memnunluk duyduğunu belirten Naif Demirci, Eşimle birlikte Derik'te yaşayan tek ermeni ailesiyiz. Her türlü bayramlarımızda Müslüman komşularımız ve dostlarımız bizi yanlız bırakmıyor. Mutluluğumuzu onlarla paylaşıyoruz. Biz de onların bayramlarını kutlayarak mutluluklarını paylaşıyoruz. Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde acı ve tatlı günlerimizi paylaşıyoruz. Bizim Paskalya Bayramımız, 3 gün sürmektedir. Sabah erkenden Surp Kevork Kilisemiz'e giderek tüm halklar için dualaramızı yapıp mum yaktıktan sonra eve geldik. Yemeklerimizi hazırlayıp, gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Tatlı ve şeker ikramı yapıyoruz. İlçe halkı, asırlardan beridir biz Ermeniler'e değer vermektedir. Şimdiye kadar bizler hiçbir sorun yaşamadık dedi.

İlçedeki diyanet veya resmi kurumlardan herhangi kimsenin bayramı kutlamak için kendilerini ziyaret etmediğini belirten Demirci, bayram ziyaretlerinin zorunlu olmadığını söyledi.

Ermeni ailenin komşusu Serdar Koyuncu, baba ve dedesinden öğrendiği kadarıyla Ermeni komşularıyla her zaman bayramlaştıklarını ifade ederek, Atalarımızdan, Ermeniler'in, ilçemize bereket veren kişiler olduğunu öğrendik. Dinimiz farklı olabilir ama bizim açımızdan hiç fark yok. Bugün onlar için ne kadar önemliyse, bizler için de o kadar önemlidir. Çünkü biz bayramlarımızı da onlarla birlikte kutluyoruz. Biz onları, onlar da bizi seviyor diye konuştu. Komşunun 6 yaşındaki çocuğu Hasan Ateş de dayı dediği Naif Demirci'nin evine sık sık geldiğini belirterek, Annem ve babam da biliyor zaten bazı günler onların evinde kalıyorum, onları çok seviyorum şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title