Haberler

Derik'te 1915'de Ölen Ermeniler Anıldı

Derik'te 1915'de ölen Ermeniler anıldı MARDİN'in Derik İlçesi'nde Ermeni Surp Kevork Kilisesi'nde 1915 yılında ölen Ermeniler için anma töreni düzenlenip, dualar okundu.

Derik'te 1915'de ölen Ermeniler anıldı

MARDİN'in Derik İlçesi'nde Ermeni Surp Kevork Kilisesi'nde 1915 yılında ölen Ermeniler için anma töreni düzenlenip, dualar okundu. Derik Dağ Mahallesi'nde bulunan ve 1650 yılında yapıldığı belirtilen Ermeni Surp Kevork Kilisesi'nde düzenlenen törene, ilçede kalan tek Ermeniler olan Yurşalin ve Naif Demirci çifti, HDP Derik ilçe teşkilatı ve bazı vatandaşlar katıldı. 24 Nisan 1915 tarihinde yaşamını yitiren Ermeniler için kilisede saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, daha sonra da mum yakıp dua etti. Burada konuşan Ermeni Zekeriya Sabuncu, babaannesinden yaşanan acı olayları duyduğunu belirterek, 1915'te kendisi 13 yaşındaydı. Ermeni ailelerin önde gelenleri, toplanarak, silahlarına el koyuyorlar. Diyarbakır'da Hükümet Konağı bahçesinde patriğimizi diri diri yakıp katlediyorlar. Derik'te kadın, çocuk ve hasta Ermeni ve Süryanileri ayrı ayrı kafilelere ayırıyorlar. Daha sonra bu insanları Derik'te bulunan Turcel Dağı ve Gov mevkiinde yüzlerce metre yükseklikten atıyorlar. Ninem, çocukları dağdan atan kişilerin, 'Bakalım kanatlanıp uçacaklar mı' dediklerini aktarıyordu. Ninem bunları anlatırken duygulanır ve gözyaşı dökerdi dedi. Konuşmaların ardından, yapılan dualarla tören sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title