Haberler

Derik'te 10 Bin Dönümlük Ormanlık Arazide Yangın Çıktı

Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Zeytinpınar Köyü'ne ait 3 mezra arasındaki ormanlık alanda çıkan yangında, 10 bin dönümlük meşelik alan zarar gördü.

Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Zeytinpınar Köyü'ne ait 3 mezra arasındaki ormanlık alanda çıkan yangında, 10 bin dönümlük meşelik alan zarar gördü. Mardin Büyükşehir, Derik ve Mazıdığı İlçeleri'ndeki itfaiye ekipleri ile çevre köylerdeki vatandaşlar devam eden yangını söndürmeye çalışıyor.

Derik İlçesi'ne bağlı Zeytinpınar Köyü'ne ait, Yukarı Mezra, Susamlı ve Siftek Mezraları arasında bulunan meşelik alanda henüz bilinmeyen bir sebeple öğlen saatlerinde yangın çıktı. Ekinlerin biçildiği alanda kuru ot ve samanların alev almasıyla büyüyen yangın, 3 mezra arasındaki yaklaşık 10 bin dönümlük alana yayıldığı ve bu bölgedeki meşelik alanın tamamına yakınının hasar gördüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi, Derik ve Mazıdağı İtafiye ekipleri ile Mazıdaoğ Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler, devam eden yangını söndürmeye çalışıyor.

Bölgede geniş bir alana yayılan yangın söndürme çalışmaları devam ederken, çevre köylerden gelerek söndürme çalışmalarına katılan Haşim Erol, insan gücüyle yangının söndürülemeyeceğini belirterek, "Bu yangın vatandaşların sadece çalışmalarıyla söndürülmesi imkansız. Yolun engebelli olması, itfaiye araçlarının suyla söndürmesi yetersiz kalır. Helikopter desteğiyle havadan sıkılacak köpük veya suyla ancak mümkün olabilir. Bu yangın yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Mazıdağı İlçesi'ne kadar gidebilir" dedi.

Mazıdağı ve Derik İlçeleri arasında öğlen başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle halen devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mazıdağı Mardin Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title