Haberler

Derik 19 Yıldır Engelli Oğluna Bakan Anne, "Oğluma Bir Şey Olursa Bende Ölürüm"

Anneler günü bugün kutlanırken, Mardin'in Derik ilçesine bağlı Balova köyünde yaşayan 8 çocuk annesi Şükriye Ekinci adlı anne için 7 çocuğu bir yana zihinsel ve bedensel engelli olan 19 yaşındaki oğlu Saadettin bir yana. Engelli oğlunu diğer 7 çocuğundan üstün tuttuğunu ve bir an olsun yanından ayrılmadığını söyleyen Şükriye Ekinci, "Anneler çocukları ile her zaman aynı duyguları yaşarlar.

Anneler günü bugün kutlanırken, Mardin'in Derik ilçesine bağlı Balova köyünde yaşayan 8 çocuk annesi Şükriye Ekinci adlı anne için 7 çocuğu bir yana zihinsel ve bedensel engelli olan 19 yaşındaki oğlu Saadettin bir yana. Engelli oğlunu diğer 7 çocuğundan üstün tuttuğunu ve bir an olsun yanından ayrılmadığını söyleyen Şükriye Ekinci, "Anneler çocukları ile her zaman aynı duyguları yaşarlar. Bir birimizin gözlerine bakarak anlaşıyoruz. Ben kendisine 3 gün bir şey vermezsem aç ve susuz kalır, kimseden bir şey isteyemiyor ve almıyor"dedi.

Derik ilçesine bağlı Balova köyünde yaşayan ve 4 günlük iken geçirdiği havale sonucu bedensel ve zihinsel engelli olan 19 yaşındaki Saadettin Ekinci'yi annesi Şükriye Ekinci bir an olsun yalnız bırakmıyor. Saadettin'den sonra 7 çocuk daha doğuran 45 yaşındaki Şükriye Ekinci, Saadettin'i diğer çocuklarından üstün bir sevgi ve şefkatle sevdiğini söylüyor. Sosyal Hizmetler Kurumunun verdiği bakıcı aylığı ile geçindiklerini belirten anne Akıncı, "19 yıldır oğlunun her türlü fiziksel yönden ihtiyaçlarına cevap olmaya çalışıyorum. Engelli çocuğum Saaddettin'in sevgisi benim kalbimde diğer bütün çocuklarımdan daha üstündür. Oğlum Saadettin benim dışımda kimsenin elinden ne su ne de yemek yiyor. Yemeğini suyunu hep ben veriyorum ben vermesem 3 gün aç-susuz kalsa hiçbir şey istemeyi bilmiyor. Ben onun gözlerine o benim gözlerime bakıyor.19 yıldır sürekli böyle yatalak ve yerdedir. 8 çocuğum var ama oğlum Saaddettin'e bir şey olursa bende ölürüm ne yapacağım bilemiyorum" dedi.

Oğlunun engelli olması ve yanından ayrılmaması nedeniyle bir yere gidemediğini de söyleyen anne Şükriye Ekinci, " Allah'ın verdiği bir nimettir ve benim bir parçamdır. Ben onunla konuşuyorum, bana cevap vermiyor. Hastalansa anlamıyorum, yatmadığı akşamlar ben biliyorum hastadır doktora gidiyoruz derdini anlatamıyoruz. Ben de oğlumun engelli olmasından dolayı hiçbir yere gidemiyorum. Mevsimlik işçi olarak çalışmak istiyoruz, ama Saadettin'den dolayı gidemiyorum. Ben hayatta olduğum ve imkanlarım yettiği sürece ona en güzel bir şekilde bakacağım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Ekinci Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

haber mi kalmadımobilWeb@haberler.com:

başka yapacak haber bulamadınız galiba. Bu şekilde yaşayan belki 10000 aile vardır günde 3 haber yapın 1 yıl yeter size

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title