Haberler

    ''Derbikatör'' İsmail Kartal ! Kartal'ın Derbi Performansı

    Güncelleme:

    2014-2015 sezonunda üç derbi kazanan teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, son 5 sezondaki en iyi derbi performansına imza attı.

    Ligde 34 maçlık bölümlerde bundan önce Christoph Daum yönetimindeki 2009-2010 sezonunda üç derbi galibiyeti elde eden sarı-lacivertliler, dört sezon sonra aynı başarıyı ortaya koydu. Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı kritik maçlar kazanan sarı-lacivertliler, kazandıkları 9 puanla zirve yarışına tutundu.

    Fenerbahçe, Daum'dan sonra üç sezon görev yapan Aykut Kocaman yönetiminde 34 maçlık bölümlerde en fazla sekiz, geçen sezon takımın başında bulunan Ersun Yanal ile de beş puan toplamıştı.

    "Derbi Kralı" da 3 galibiyet almıştı

    Fenerbahçe, 1999-2000 sezonunda son 19 maçlık bölümde takımın başında bulunan Turhan Sofuoğlu'ndan sonra ilk kez bir Türk teknik adam 34 maçlık bölümlerde üç derbi galibiyeti yaşadı.

    Sofuoğlu yönetiminde ilk maçına 16. haftadaki Beşiktaş derbisiyle çıkan sarı-lacivertli ekip bu mücadeleyi 2-1 kazandı. 26. haftada Galatasaray (1-0), 33. haftada da yine Beşiktaş (3-1) derbisinde alınan galibiyetlerin ardından Sofuoğlu, "Derbi Kralı" lakabıyla anılmaya başlanmıştı.

    Kaynak: Goal.Com / Gündem

    Christoph Daum İsmail Kartal Fenerbahçe Beşiktaş Gündem Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title