Haberler

    Derbi Sonrası Kılıçlar Çekildi!

    Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi her iki takım arasında demeç savaşlarının başlamasına sebep oldu.

    Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi her iki takım arasında demeç savaşlarının başlamasına sebep oldu.

    Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlı ekibin Onursal Başkanı Süleyman Seba aleyhine yapılan tezahüratların ardından her iki camiadan da sert açıklamalar geldi.

    İlk açıklamayı yapan Beşiktaş yönetimi, söz konusu tezahüratlardan dolayı Fenerbahçe'nin özür dilemesi gerektiğini belirtti. Siyah beyazlı ekibin bu açıklamasına resmi internet sitesi üzerinden cevap veren Fenerbahçe de, Beşiktaş'ın söz konusu beyanını derbi mağlubiyetini unutturma çabası olarak nitelendirdi.

    Son açıklama ise yine Beşiktaş cephesinden geldi. Siyah beyazlı kulüp, Fenerbahçe'yi küfrü meşrulaştırmak ve küfrü sahiplenmek ile suçladı.

    İŞTE O AÇIKMALAR;

    BEŞİKTAŞ - 1

    "Fenerbahçe ile oynadığımız derbi müsabakasında, Türk futboluna mal olmuş, herkes için ortak bir değere dönüşmüş olan Onursal Başkanımız merhum Süleyman Seba'ya edilen küfürler, başta Beşiktaş Camiası olmak üzere, tüm sporseverleri yaralamıştır."

    "Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminin, Süleyman Seba'nın manevi şahsında Beşiktaş Camiasından özür dilemesini bekliyor ve bunun tekerrür etmemesi konusunda gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz."

    "Kulübümüz, Süleyman Seba'ya edilen küfürler nedeniyle, gerek Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), gerekse 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun çerçevesinde bu konunun takipçisi olacaktır."

    "Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

    FENERBAHÇE - 1

    "Dün sahamızda oynanan ve takımımızın 2-0 galip geldiği Beşiktaş maçının ardından, bugün Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklama üzerine tarafımıza cevap hakkı doğmuştur."

    "Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklamayı, dün sahamızda aldıkları mağlubiyeti kendi camialarına unutturma yönünde beyhude bir çaba olarak değerlendirmekteyiz."

    "Rahmetli Süleyman Seba, hem camiamız, hem de Türk Futbolu için hiçbir zaman unutulmayacak bir değerdir ve bu değer hiçbir tezahürat ya da söylemle zarar görmeyecek önemdedir."

    "Ancak bahse konu açıklamaya imza koyanlar, Rahmetli Seba üzerinden hem başarısızlıklarının üzerini örtme gibi çirkin bir çaba içerisine girmekte, hem de sözde hassasiyetlerini kendileri hiçbir noktada göstermemektedirler. Bunun en çarpıcı ve yakın örneği ise, dünkü futbol maçından henüz 1 gün önce oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe Kadın Basketbol maçında, Başkanımız ve kulübümüze edilen, hem salondakilerin hem de televizyonları başında maçı takip edenlerin dakikalarca dinledikleri ağır küfürlere hiçbir tepki verilmemesi, bu durumdan adeta zevk alırcasına olaya seyirci kalmalarıdır. Beşiktaş'ın oynadığı tüm karşılaşmalarda, müsabaka kulübümüzle ilgili olsun ya da olmasın, Başkanımıza ve camiamıza edilen toplu küfürler tüm sporseverlerin bilgisi dahilindedir."

    "İlgili kulübe verebileceğimiz en faydalı tavsiye, yaşadığı dönemde kulübümüz kadar sahip çıkamadıkları Rahmetli Seba üzerinden kendi başarısızlıklarını örtme gayreti yerine, takımımızın aldığı haklı galibiyeti tebrik etmeleri ve yaratmaya çalıştıkları yapay gündemlerle kamuoyunu manipüle etme çabalarından bir an önce vazgeçmeleridir."

    BEŞİKTAŞ - 2

    "Türk spor kamuoyunun en saygın ismi Onursal Başkanımız merhum Süleyman Seba'ya, maçın son dakikalarında koro halinde küfür edilmiştir"

    "Fenerbahçe Spor Kulübü'nden beklenen suret-i hakta, Seba dostu görünümlü bu yönetimin utanması ve bu ayıbın telafisi yönünde adım atmasıydı. Ancak Fenerbahçe yönetimi yaptığı açıklama ile küfrü meşrulaştırmayı ve küfrü sahiplenmeyi seçmiştir."

    "Hiçbir sportif başarı tribünlerde kin, nefreti desteklemenin ve rakiplerin sembol isimleri ve değerlerine küfretmenin kamuflajı olamaz. Yapılan açıklamadan sonra Fenerbahçe yönetiminin fair- play'den artık söz etmesi sadece bir yalandan ibarettir"

    "Bu esef verici açıklamayı sahiplenen Fenerbahçe yönetimini vicdanlarıyla başbaşa bırakıyoruz"

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Fenerbahçe Spor Kulübü Süleyman Seba Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title