Haberler

    Derbi Öncesi Fenerbahçe Analizi

    Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray deplasmanına konuk olacak.

    Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray deplasmanına konuk olacak. Kritik derbi öncesinde her iki takım için de taktik anlayışın ötesinde belirleyici etkenler bulunuyor.

    UEFA Avrupa Ligi'ne tatsız bir şekilde veda eden Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda Galatasaray engelini galibiyetle aşarak hem camia olarak morallenmek hem de taraftarını sevindirmek isteyecektir.

    Galatasaray cephesinde ise daha duygusal bir durum söz konusu. Ankara'da yaşanan hain terör saldırısında babasını kaybeden Umut Bulut için moral bulmak adına değerli bir müsabaka. Tabii ki acısını hafifletmez ancak bir nebze de olsa yüzünü güldürebilir. Galataray, Türk Telekom Arena'da Umut Bulut için oynayacaktır.

    Derbinin taktiksel yönüne baktığımızda ise Fenerbahçe'nin bir adım öne çıktığını görüyoruz. Rakibine göre her pozisyonda daha etkin alternatifleri bulunan Fenerbahçe, deplasmanda olmasına rağmen favori konumda. Özellikle orta alanda ve kanatlarda sarı lacivertli ekibin ciddi üstünlük kurması olası gözüküyor.

    Mehmet Topal ve Josef ikilisi ile başlayacak Fenerbahçe'nin karşısında eksik bir Galatasaray orta sahası bulunuyor. Selçuk İnan tahtaya ilk yazılacak oyuncu ancak yanına partneri kimin olacağı henüz belli değil. Emre Çolak, Bilal ve Donk üçlüsünün, bu derbinin ağırlığını kaldıracak kapasite olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Fenerbahçe orta alanı karşısında çabuk geçilebilir ve fiziki anlamda yetersiz kalabilirler. Selçuk İnan'ın yanına bu üçlüden biri yerine Chedjou monte edilecektir. Bu orta alanın ofans gücünü ve hızını düşürse de daha güvenli gözüküyor. Ancak Selçuk - Chedjou ikilisi ide Fenerbahçe'yi hücum anlamında durdurabilecek güçte değil. Sadece yavaşlatma potansiyeli en yüksek ikili.

    Tabii burada bir kritik detay da Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Jan Olde Riekerink... Teknik anlamda kaliteli bir kariyere sahip olan Hollandalı teknik adam, bu karşılaşmada sürpriz bir karara imza atabilir. Donk ya da Bilal opsiyonunu kullanabilir.

    FENERBAHÇE KANATLANABİLİR

    Sarı lacivertli ekibin hücum anlamında elinin en güçlü olacağı nokta ise kuşkusuz kanatlar. Podolski - Linnes, Yasin - Hakan Balta'nın karşısında Caner, Nani, Alper, Gökhan Gönül, Şener ve Volkan Şen gibi hızlı, adam eksiltebilen isimler sahada olacak. Podolski'nin hücum gücü ve Linnes'in tekniği ile domine etmek isteyeceği sağ kanat, Fenerbahçe'nin de en güçlü yönlerinden biri. Fenerbahçe'de Şener - Gökhan ve Alper - Volkan isimleri arasında seçim yapılacak. Bu bölgede kora kora bir mücadele olabilir. Fark yaratacak nokta, Gökhan Gönül'ün oynayıp oynamayacağı. Yetenekli oyuncu forma giymesi halinde tecrübesi, kondisyonu ve bindirmeleri ile fark yaratacaktır.

    Sarı kırmızılı rakibin sol kanadı ise en zayıf noktalarından biri. Yasin ve Hakan Balta ikilisi, hücumda istikrarsız bir görüntü sergiliyor. Yasin'in fiziki anlamda yetersizliği hem hücum hem de savunma anlamında Fenerbahçe'ye artı sağlayacaktır. Hakan Balta'nın savunma zaafı her ne kadar az olsa da, hücumdaki etkisizliği Fenerbahçe sol kanadının diri kalmasını sağlayacaktır.

    Bu bölgede görev alması muhtemel isimler Caner ve Nani, yine diğer kanat oyuncuları ile aynı karakterde. Ağır ve dengesiz sol kanat, Fenerbahçe için bu karşılaşmada adeta altın madeni gibi olacaktır. Sarı lacivertli takımın en büyük avantajlarından birisi de kanat oyuncularının sahanın her iki kenarını da kullanabiliyor olması. Vitor Pereira, oyuncu değişikliği yapmadan dahi saha içinde derbinin gidişatını değiştirebilecek formasyon değişikliklerine gidebilir.

    SAVUNMA HATTI ADETA KALE

    Sarı lacivertlilerin kağıt üzerindeki artısı ciddi manada fazla. Bruno Alves ve Simon Kjaer tandemi, Braga maçı haricinde iyi bir uyum içinde ve hem takıma hem de taraftarlara güven veriyor. Fenerbahçe, 11 golle deplasmanda en az gol yiyen iki takımdan biri. Diğer ekip Osmanlıspor.

    Rakip Galatasaray'da Semih - Denayer ikilisi taraftarlara dahi güven vermiyor. Hazır olmayan Carole ve Olcan'ın da kart cezalı olması, Hakan Balta'yı sol beke kaydıracaktır. Bu da savunma hattının uyumsuz ve dengesiz olmasını beraberinde getirebilir. Yamalı bir savunma hattı ile sahaya çıkacak olan Galatasaray, Fernandao ve Van Persie gibi fizikli, tecrübeli ve son vuruşcu golcüler karşısında hem kademe hem de genel savunma anlamında zor anlar yaşayacaktır.

    Umut Bulut hakkında taktiksel değerlendirme yapmak istemesem de, deneyimli futbolcunun son dönemdeki formsuzluğunun da Fenerbahçe savunmasının artısına artı katacağını kısa belirtmek gerekiyor.

    SNEIJDER TEHDİT, MUSLERA SİGORTA

    Podolski, Galatasaray'ın en büyük hücum silahlarından biri olsa da Fenerbahçe'nin özel anlam alacağı tek ismin Wesley Sneijder olması bekleniyor. Ligin en fazla şut çeken isimlerinden olan Hollandalı yıldız, takımının tıkandığı anlarda bireysel yetenekleri ile skora etki edebilecek güçte. Vitor Pereira, öncelikli olarak Sneijder'in pas yollarını kesmeyi devamında ise kaleyi görmesini engellemeyi amaçlayacaktır. Sneijder'in iyi marke edildiği bir maçta Galatasaray'dan üretkenlik beklemek derbide dahi pek doğru olmaz.

    Bireysel anlamda maçın gidişatını değiştirebilecek isimler arasında Muslera da bulunuyor. Günün de bir Muslera, sarı kırmızılı takımı ipten alabilir ve bütün olumsuzlukları tek başında görünmez kılabilir.

    EDİTÖRÜN NOTU: Derbinin kazananı kim olur bilinmez ancak Umut Bulut'un gol atması herkesin kazanması anlamına gelecektir...

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Galatasaray Umut Bulut Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title