Haberler

Depremzedeler Bayram Öncesi Sevindirildi

Siirt Valisi Musa Çolak, Van depreminde evleri zarar gören aileleri ziyaret ederek temel ihtiyaçlarını giderdi.

Ardından Şeyh Musa Mezarlığını ziyaret eden Vali Çolak, yakınlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek, şehit İbrahim Bilgen'in kabri başında dua etti.

Vali Çolak, Siirt Milletvekili Osman Ören, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hıfzullah Canpolat ve Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık ile birlikte, Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ve Siirt'e yerleşen ailelerden olan Mustafa Kılıçer'i evinde ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulundu.

Depremde evleri yıkılan ailelere her türlü desteği verdiklerini kaydeden Vali Musa Çolak, "Van ve ilçelerinde bütün milletimizi derinden üzen bir deprem yaşadık. Bu depremde 600'den fazla vatandaşımızı kaybettik. Binlerce ev yıkıldı. Üzüntümüz çok büyük. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, milletimize de sabır ve başsağlığı diliyorum. Depremde zarar gören ve Siirt'le bağı olan bazı vatandaşlarımız ilimize yerleşti. Yardıma ve desteğe ihtiyaç duyan yaklaşık 20 ailemiz var. Bu aileler devletin koruması ve himayesindedirler. Her türlü ihtiyaçlarını giderdik, gidermeye de devam ediyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz Kılıçer ailemize de ev kiralayıp, gıda, giyim, yakacak vb. yardımlarda bulunduk. Devlet olarak hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmayacağız. Kimin sorunu ve sıkıntısı varsa bize müracaat etsin.

Vali olarak onlara gereken yardımları yapacağız." dedi.

Siirt'e geldiklerinden beri ilgi ve destek gördüklerini vurgulayan baba Mustafa Kılıçer ise, devletin kendilerine sahip çıkmasından dolayı teşekkür etti.

Vali Çolak ve Milletvekili Osman Ören daha sonra Ülkü Mahallesinde yaşayan Karahan ailesini ziyaret ederek, gıda, elbise ve çeşitli yardımlarda bulundular. Ardından da mahalle sakinlerinin dert ve sıkıntılarını dinlediler.

Vali Musa Çolak, daha sonra da İl Müftüsü Faruk Arvas ve Çarşı Camii İmam-Hatibi Nevzat Erdabakoğlu ile birlikte Şeyh Musa Mezarlığını ziyaret etti. Şehit İbrahim Bilgen'in kabri başında dua eden Vali Çolak, mezarlık ziyaretinde bulunan ve yakınlarını kaybeden vatandaşlara da başsağlığı dileyerek bir süre görüştü.

Vatandaşlar, Vali Musa Çolak'ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, her fırsatta halkla iç içe olan Vali Çolak'ın birçok ezberi bozduğunu söylediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title