Haberler

Deprem Soruşturmasında Eski Belediye Başkanına Dava

Güncelleme:

Van depreminde Erciş'te 5 kişinin öldüğü apartmanla ilgili aralarında Erciş eski Belediye Başkanı olan DYP'li Bülent Erdinç'in de bulunduğu 13 kişi hakkında dava açıldı.

Van'da depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Son olarak Erciş'te 5 kişinin öldüğü bir apartmanla ilgili aralarında binanın yapıldığı dönemde Erciş Belediye Başkanı olan DYP'li Bülent Erdinç'in de bulunduğu 13 kişi hakkında iddianame hazırlanarak dava açıldı. Sanıklar 'görevi ihmal suretiyle taksirle birden fazla kişinin ölmüne sebebiyet verme' ve 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından 5- 15 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle yargılanacak.

Van, 23 Ekim 2011 günü saat 13.41'de merkez üssü Tabanlı Köyü olan 7.2 büyüklüğündeki 26 saniye süren depremle sarsıldı. Deprem özellikle Erciş İlçesi'nde büyük yıkıma neden oldu. Birçok binanın çöktüğü ilçenin 3'te 1'lik bölümü adeta enkaz haline geldi. Depremde yıkılan her bina ile ilgili soruşturma dosyası açılırken, Erciş'te 5 kişinin yaşamını yitirdiği 4 katlı Yağızlar apartmanının yıkılmasıyla ilgili soruşturma da tamamlandı. Hazırlanan iddianamede aralarında 1999- 2004 yıllarında Erciş Belediye Başkanlığı görevini yürüten DYP'li Bülent Erdinç, Belediye Fen İşleri Müdürü, fen işleri memuru, emekli memur, bir mühendis, bir tekniker ve bina sahiplerininde bulunduğu 13 şüpheli hakkında 'görevi ihmal suretiyle taksirle birden fazla kişinin ölmüne sebebiyet verme' ve 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından 5- 15 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'ne başlanacak. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erciş Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ANGARA LI:

ÇOK GÜZEL BİR OLAY FATİH ÇİFCİ YEDE AĞIR CEZA VERİLSİN

1
1
yanıtYanıtla
olmuş:

Bişey olmaz aday olur erteletir niye aday olmuş

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title