Haberler

Denizli Valisi Demir'in Merkeze Alınmayı İstemesi Tartışma Başlattı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek, hiçbir gerekçe sunmadan merkeze alınmak istemesi, kentte şaşkınlık yarattı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek, hiçbir gerekçe sunmadan merkeze alınmak istemesi, kentte şaşkınlık yarattı. Demir'in, Valiler Kararnamesi'yle merkeze alınacağını duyup, böyle bir karar aldığı iddia edildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir dün öğlen saatlerinde merkeze alınması için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin memleketi Denizli'ye gelmesinden bir gün öncesi Vali Demir'in merkeze alınması istemesi dikkati çekti. Demir, merkeze alınmayı istemesiyle ilgili sorulara, Bir gerekçesi yok diye yanıt verdi. Kulislerde ise Vali Demir'in yakın zamanda çıkacak Valiler Kararnamesi'yle merkeze alınacağının öğrendiği, önce davranıp, kendisinin dilekçe verdiği konuşulmaya başladı.

Avukatlık ruhsatı sahibi evli 3 çocuk babası olan Demir, 30 Ağustos 2011 tarihinden bu yana görev yaptığı Denizli'de, Pamukkale Turizm Yolu, Tripolis Antik Kenti'nin 12 ay boyunca kazılması, göçük meydana gelen Güney Şelalesi'nin yeniden düzenlenerek turizme kazandırılması, Karahayıt Turizm Bölgesi'nin termal sağlık turizmine kazandırılması gibi önemli projelere imza atmıştı.

Demir, daha önce Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Erzincan Valiliği görevlerinde de bulunmuştu

BAKAN ZEYBEKCİ, 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ

Demir, bugün yaptığı açıklamada, Bu kararımla ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Ben böyle uygun gördüm. Bu kararımın ardından başka şeyler aranmasın. Bugüne kadar başta Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere, diğer milletvekillerimiz ve bürokratlarla gayet uyumlu çalıştık. Bugün (Cuma), Bakanlığın bana dönüş yapmasını bekliyorum. Gerekli işlemleri yapıp merkeze alacaklardır. Bu kararımı Bakan Nihat Zeybekci ile dilekçeyi verdiğim gün paylaştım. 'Hayırlı olsun' dedi. Sayın Zeybekci'ye bize ve Denizli'ye verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.

ODA BAŞKANLARI NE DİYOR

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de Vali Abdülkadir Demir'in göreve başladığı günden bu yana Denizli halkının ve iş dünyasının gönlünde taht kurduğunu söyledi. Necdet Özer, Hiçbir siyasi ayrım yapmadı, devlet adamı nasıl olurun en güzel örneğini verdi. Tüm kesimleri kucakladı, eşit davrandı. İş dünyasının sorunlarının çözümünde aktif rol oynadı. Valimiz böyle bir kararı nasıl aldı, niçin aldı bilmiyoruz ama çok üzüldük. Halkın Valisini, Denizli halkı unutmayacak dedi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Vali Bey'in bu kararı bizleri de şoke etti. Bana, 'Vali nasıl olmalı' diye sorsalar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in ismini veririm. Denizli için büyük kayıp. Tam bir halk adamıydı. Ancak, kendi kararı olduğu için saygı duymak gerekiyor dedi.

Müjdat Keçeci, 'Vali kalsın mı, gitsin mi' diye Denizli'de halk oylaması yapılsa, kalması için rekor oy alacağını sözlerine ekledi.

SİYASİLER NE DİYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Denizli Valisi'nin bürokraside farklı hedefleri olabilir. Bunun için merkeze alınmak istemiş olabilir. Ayrıca, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hemen her hafta sonu Denizli'de. Vali Bey, Ekonomi Bakanı'nı takip etmekten devletin işlerini aksatıyor olabilir. Bunların hepsi ihtimal. Vali Bey'in bu kararı gerçekten çok enteresan yorumunda bulundu.

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Yurtseven ise İktidarın kıyım operasyonu üst düzey devlet görevlilerine yönelmiştir. Denizli'de bir süredir paralel yapıya yakın olduğu iddiasıyla görevden alınacağı konuşulan Vali Demir'in 'Beni merkeze alın' feryadı, bu çerçevede çok manidardır. Her Vali'nin görev yapmak istediği bir ilde Demir'in kamuoyundaki desteğine rağmen görevinden ayrılmak istemesi ve bunun gerekçesini açıklamaması vahim bir gelişmeye işarettir. Görevden alınmasını beklemek yerine kendi iradesiyle merkez valiliğine alınmasını istemesi belki de örtülü bir isyandır dedi

DENİZLİ'DE SEVİLİYOR

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 30 Ağustos 2011 tarihinde Denizli'deki görevine başladı. İş dünyası başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve toplumun her kesimiyle iyi ilişkiler kurdu. Kısa sürede adı 'Halkın Valisi'ne çıktı. Gezi eylemleri sırasında Ben Denizli halkına güveniyorum dedi ve dönemin Emniyet Müdürü Zeki Bulut'a talimat verip, polisi sokaklardan çekti. Kentte sevilen Vali Demir'in, beklenmedik bir şekilde, dün saat 14.00'te İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek, merkeze alınmak istemesi herkesi şaşırttı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title