Haberler

Denizli Elektrik Akımına Kapılan 18 Gebe İneği Telef Oldu

Elektrik akımına kapılan 18 gebe ineği telef olduDenizli'nin Çivril İlçesi, Saffet Dağdelen'e (50) ait ahırdaki 22 gebe inekten 18'ini süt sağımı sırasında elektrik akımına kapılarak telef oldu.

Elektrik akımına kapılan 18 gebe ineği telef oldu

Denizli'nin Çivril İlçesi, Saffet Dağdelen'e (50) ait ahırdaki 22 gebe inekten 18'ini süt sağımı sırasında elektrik akımına kapılarak telef oldu.

Tek geçim kaynağı olan ineklerinin telef olmasını üzüntüzsünü yaşayan Dağdelen, yetkililerden yardım istedi.

Çetinler Mahallesi'nde besi çiftliği işleten Saffet Dağdelen'in ahırındaki 22 ineğinden 18'ini bugün saat 07.00 sıralarında, süt sağımı için kilit bölümüne sürdü. Ardından sağım sırasında hareket etmemeleri için başlarını kilitledi. İlk ineğin süt sağımı yapıldığı sırada elektrik akımına kapılan ineklerin tamamı, çırpırak telef oldu. Dağdelen, durumu farkedip, şalteri indirerek elektrik akımın kesse de bu çabası ineklerinin telef olmasını önleyeme yetmedi. Dağdelen, durumu Çivril İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Çivril Belediyesi ve AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri de inceleme yapıp, ineklerin nasıl akımına kapıldığını tespit için inceleme

yaptı. Elektrik kaçağının kilit demirlerine nasıl ulaştığının araştırıldığı bildirildi.

Tüm geçim kaynağı olan ineklerinin telef olmasının üzüntüsünü yaşayan Saffet Dağdelen, "Sadece dört ineğim kaldı. Kendimde ölebilirdim. Ne yapacağımı bilmiyorum, 45 bin lira yem kredisi, oğlumun düğünü için de 40 bin lira kredi çekmiştim. Bunları ineklerime güvenerek ödeyecektim. Çaresiz kaldım, ne yapacağımı bilmiyorum, yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Çivril 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title