Haberler

Denizli DP Genel Başkanı Uysal, Ülkenin Beka Sorunu Olmadığını Söyleyip Eleştirdi

Denizli'ye gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, milli şefliğe itiraz eden bir gelenekten geldiklerini, ülkenin ikinci kez milli şeflik teşebbüsüyle karşı karşıya olduğunu, "Ülkede beka sorunu var" denilerek referandum sürecine girildiğini belirterek, "Türkiye'nin bu derece...

Denizli'ye gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, milli şefliğe itiraz eden bir gelenekten geldiklerini, ülkenin ikinci kez milli şeflik teşebbüsüyle karşı karşıya olduğunu, "Ülkede beka sorunu var" denilerek referandum sürecine girildiğini belirterek, "Türkiye'nin bu derece bir beka sorunu olduğunu görmüyorum. Eğer beka sorunu varsa başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iktidar yöneticilerinin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin beka sorunu vardır" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, referandum çalışmaları kapsamında Denizli'ye geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Uysal, referandum sürecinin başladığı andan itibaren Türkiye'nin zor bir seçim yapmaya dayatıldığını, DP olarak geçmişlerinin miras bıraktığı prensiplere bağlı olarak milletin önünde tarihi bir vazife yapma gayreti içinde oldukların söyledi. Milli şefliğe itiraz etmiş bir geleneğin içinden geldiklerini belirten Uysal, "Bugün, 1946'da 'Yeter söz milletindir' diyerek çıktığımız yolda milli şefliğe itiraz etmiş bir geleneğin içinden gelerek, 2017 Türkiye'sinde ülkenin önüne tekrar milli şeflik teşebbüsüyle karşı karşıya kalmanın üzüntüsü içindeyiz. 1947 yılında Demokrat Parti'nin birinci büyük kongresinde, siyasi tarihimize demokrasi manifestosu hürriyet misakı olarak geçmiş o beyannamede ortaya konulduğu gibi, parti genel başkanlığının cumhurbaşkanlığıyla birleştirilmesini o gün yanlış bularak itiraz eden, düzeltilmediği sürece 'sine i millete' döneceğini ifade eden Bayar'ın, Menderes'in ruhuyla bugün millet önünde bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BEKA SORUNU YOK"

"Ülkenin beka sorunu var" denilerek anayasa teklifiyle karşı karşıya bırakıldıklarını, ancak böyle bir durumun olmadığını belirten Uysal, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha düne kadar verin Bilal'i alın iktidarı diyendi. 7 Haziran'da milletin ortaya koyduğu iradenin hilafına o gün meşru zeminde koalisyonlar kurabilecekken kurmadı. 1 Kasım sonrası geldikleri noktada hangi muhasebelerle bu hale geldiklerini bilmediğimiz bir değişikliklerle iktidarın önünü açarak 'Türkiye'nin önüne bir beka sorunu vardır', 'ümmetin beka sorunu vardır' diyerek, 'milletin beka sorunu vardır' diyerek, böyle bir anayasa değişiklik teklifiyle karşı karşıya kaldık. Ben Türkiye'nin bu derece bir beka sorunu olduğunu görmüyorum. Eğer beka sorunu varsa başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iktidar yöneticilerinin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin beka sorunu vardır" diye konuştu.

Referandumda 'hayır' deme sebeplerini anlatan Uysal, müsaade edilen kadar demokrasiye razı olmadıkları için kabul etmediklerini ifade ederek, "Müsaade edildiği kadar adalete razı olmadığımız için 'hayır' diyoruz. Müsaade edildiği kadar fırsat eşitliğine razı olmadığımız için millet adına 'hayır' diyoruz. Çünkü bugün 'evet' diyenler, bir kişi için 'evet' diyor. 'Hayır' diyenler, o bir kişinin iyiliği de dahil olmak üzere tüm toplum için 'hayır' diyor. Parti devletine 'hayır' diyoruz" diye konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I KORUMA KANUNUDUR"

Anayasa değişikliğiyle "Türkiye'de cumhurbaşkanına sorumluluk getiriyoruz" diyerek ömür boyu dokunulmazlık zırhı getirilmek istendiğini söyleyen Uysal, "Atatürk'ü koruma kanunlarına itiraz etmiş olanların tek adamı koruma kanunları çıkartır hale geldiklerini görüyoruz. Bu anayasa değişiklik teklifinin bir adı da Recep Tayyip Erdoğan'ı koruma kanunudur. 600'de milletvekili çıktığını varsayalım. 300 milletvekiliyle meclise teklif sunabileceksiniz, 360 ile komisyonlar kurulacak, 400 ile karar verip yüce divan yolunu açacaksınız. Bunun fiiliyatta uygulanabilirliği yok" dedi.

"TÜRKİYE BU KADAR KÖTÜLÜĞÜ HAK ETMİYOR"

AK Parti'nin Barzani'yi karşılarken, Kuzey Irak Yönetimi'nin bayrağını göndere çektiğini hatırlatan Uysal, "Türkiye bu kadar kötülüğü hak etmiyor. Dün Dışişleri Bakanlığımız Barzani'yi Türkiye'de karşılarken, Kuzey Irak Yönetimi'nin bayrağını göndere çektiler. Bugün Kerkük'te o bayrak dalgalandırılıyor diye nota veriyor, protesto ediyor. Bu anlayış içerisinde yönetilirseniz, terör örgütleriyle müzakereler yaparsanız, bugün dönüp birilerine terörist deme hakkınız yoktur. Terör örgütleriyle Oslo'da İmralı'da müzakereler yaptınız, ellerine mektuplar tutuşturup kandile gönderdiniz. 7 Haziran'da seni başkan yaptırmayacağız dediklerinde onların terörist olduklarını keşfettiniz çok şükür" diye konuştu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, referandum çalışmaları kapsamında kentte Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Ocağı ve Kamu Sen'i ziyaret edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Demokrat Parti Gültekin Uysal Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title