Haberler

Denizli'den Kısa Kısa

Öğrenci değişim programı çerçevesinde 13 ülkeden Denizli'ye gelen 15 üniversite öğrencisi, Pamukkale Belediyesini ziyaret etti.

Öğrenci değişim programı çerçevesinde 13 ülkeden Denizli'ye gelen 15 üniversite öğrencisi, Pamukkale Belediyesini ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren belediye başkanı Hüseyin Gürlesin, öğrencilere Denizli'nin tarihi ve kültürel zenginliği hakkında bilgi verdi.Pamukkale'nin tarihi ve doğasıyla, termal sağlık turizmiyle bir turizm merkezi olduğuna dikkati çeken Gürlesin, "Turizmde iddialı bir iliz. Şu anda yılda 2 milyona yakın turist ilimize geliyor. Tabi ki hedefimiz yılda 10 milyon turist. İnşallah bu hedefe önümüzdeki yıllarda ulaşacağız. Sizler de memleketlerinize döndüğünüzde buradaki güzellikleri anlatacak ve tanıtım noktasında da gönüllülerimiz olmanızı istiyorum" dedi.Kentin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra insanlarının çok misafirperver olduğunu söyleyen öğrenciler ise Denizli'yi seçtikleri için mutlu olduklarını ifade etti.Misafir öğrenciler, 24 Ocak Pazar günü bir alışveriş merkezinde, ülkelerinin kültürlerini Denizli halkına tanıtacak ve öğrendikleri Tavas Zeybeği gösterisi sunacak.

"Anne-çocuk okuyor" projesi

Serinhisar Yavuz Yıldırdım Ekiz Ortaokulu, 2015-2019 Stratejik plan çerçevesinde kişi başına düşen haftalık kitap okuma sayfa sayısını yükseltmek için "Anne-Çocuk Okuyor" projesini hayata geçirdi.Bu amaç için okulda öğretmenlerden oluşan bir çalışma ekibi oluşturuldu.Çalışma ekibi, öğrenci velilerini okula davet ederek proje hakkında bilgi verdi ardından aynı sırada oturan veli ile öğrencisi Reşat Nuri Güntekin'in, "Gamsızın Ölümü" hikayesini okudu.Projeyle kapsamında günlük kitap okuma sayfasının 20'den 25'e yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden okul müdürü Mustafa Delen, kitap okuma alışkanlığını sağlanması için projenin tüm sınıflarda uygulamaya koyacaklarını bildirdi.

Ukraynalı öğrenciler eğitimlerini tamamladı

Pamukkale Üniversitesi'ne Kültür ve eğitim programı kapsamında gelen Ukrayna Mechnikov Odessa Milli Üniversitesi öğrencileri, 15 günlük eğitimlerini tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, yaptığı açıklamada, 8-22 Ocak tarihleri arasında düzenlenen kültür ve eğitim programı için PAÜ'ye gelen 16 kişilik öğrenci grubunun merkezde iki hafta boyunca uzmanlarca eğitim verildiğini kaydetti. Öğrencilerin üniversitede sadece eğitim almadığını, kentteki tarihi ve turistik yerleri de ziyaret ettiğini belirten Tok, "Uluslararasılaşmada büyük bir yol kateden Pamukkale Üniversitesi, ülkemizin diğer ülkelerle olan ilişkilerini geliştirmekte ve kültürlerarası köprü vazifesi görmektedir. Bu tür etkinlikler ilimizin, üniversitemizin ve ülkemizin tanıtımı için oldukça önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Gürlesin Turgut Tok Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title