Haberler

Denizli'de Kocası Tarafından Öldürülen Kadın

Denizli'de sığınma evinde kalan ve boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Fatma B'nin sığınma evi yönetiminin başka bir ile nakledilme tekliflerini kabul etmediği bildirildi.

Denizli'de sığınma evinde kalan ve boşanmak istediği kocası tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürülen Fatma B'nin sığınma evi yönetiminin başka bir ile nakledilme tekliflerini kabul etmediği bildirildi.

Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın talimatı üzerine olayla ilgili araştırma yapılarak, rapor hazırlandı.

Devlet Bakanlığından alınan bilgiye göre, 1954 doğumlu Fatma B., 1977 yılında ilk evliğini yaptı ve bu evliliğinden 3 çocuğu oldu. Daha sonra 1986'da Mustafa B. ile evlenen Fatma B'nin bu evliliğinden de 3 çocuğu dünyaya geldi.

İlk olarak 3 Mayıs 2011'de eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle polise başvuran ve isteği üzerine Kadın Konukevi'ne yerleştirilen Fatma B., eşinin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla görüşmesine izin vermediğini, kendisine sık sık şiddet uyguladığını belirterek, boşanmak istediğini söyledi. Fatma B., eşinin tehditleri nedeniyle boşanıncaya kadar Kadın Konukevi'nde kalmak istediğini söyledi.

Yetkililerin, başka bir ilde bulunan Kadın Konukevi'ne nakil teklifini, "kocasının her yerde kendisini bulabileceği" gerekçesiyle reddeden Fatma B., Denizli'de tanıdıkları olduğunu ve burada iş bularak yaşamını kurmak istediğini ifade etti.

Fatma B., Kadın Konukevi'nde kaldığı sürede Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne üç-dört kez başvurarak, görüşmek isteyen eşinin bu tekliflerini de reddetti.

Kadın Konukevi'nde kaldığı sürece personel ve diğer kadınlarla sorun yaşamadığı ve kurumun kurallarına uyum sağladığı belirtilen Fatma B., 2 Haziran'da yetkililere çalışmak istediğini iletti. Bunun üzerine bir çelik konfeksiyonunda fason olarak, 8. 00-18. 00 saatleri arasında çalışmaya başladı.

Kadın Konukevi'nde kalanlardan birinin, 7 Haziran'da kurumun karşısındaki markette Mustafa B'yi görmesi ve bunu kurum yetkililerine bildirmesi üzerine, yetkililer Fatma B. ile yeniden görüştüklerinde "kocasının tehditkar davranışlarını sakladığı" öğrenildi.

Başka bir ile nakil teklifi yinelenmesine karşın Fatma B., "başka bir ile gitmek istemediğini, kocasının kendisiyle barışmak için tehdit ettiğini, bu durumu önemsemediğini" dile getirdi.

Dün sabah işe gitmek üzere Kadın Konukevi'nden ayrılan Fatma B'yi Fatih Köprülü Kavşağı'nda durduran Mustafa B., önce havaya sonra Fatma B'ye silahla ateş etti. Fatma B. hayatını kaybetti.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mustafa B. de intihara teşebbüs etti ve yaralı olarak kaldırıldığı devlet hastanesinde öldü.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title