Haberler

Denizli'de İstihdam Seferberliği Çalışmaları

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, milli istihdam seferberliğine katkı sunmak amacıyla açtıkları girişimcilik eğitimi kursuna şu ana kadar 2 bin 500 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, milli istihdam seferberliğine katkı sunmak amacıyla açtıkları girişimcilik eğitimi kursuna şu ana kadar 2 bin 500 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Erdoğan, DTO'da girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlerin sertifika töreninde yaptığı konuşmada, mezun ettikleri girişimcileri yalnız bırakmayacaklarını iş kurduktan sonra da destekleyeceklerini belirtti.

Yaklaşık 3 ay önce başladıkları girişimcilik eğitimine şu ana kadar 2 bin 500 kişinin başvurduğunu belirten Erdoğan, "Bu rakam bize, Denizli'nin girişimciliğe verdiği önemi bir kez ortaya koymuştur. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yaptığımız protokol gereği 780 kişiye eğitim verebileceğiz. Ancak biz bu talep karşısında çare aramanın yoluna girdik. Şu anda İŞKUR ile de girişimcilik eğitimi vermek için çalışmalar yürütüyoruz. Umarım olumlu sonuç alırız ve bizlere başvuru yapan tüm kardeşlerimize eğitim olanağı sağlarız." dedi.

- Her ay 60 kişiye girişimcilik eğitimi

Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından her ay 60 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Girişimci adaylarımızın proje hazırlayıp, onay aldıktan sonra Denizli'ye şirket kurmalarını arzu ediyoruz. Çünkü girişimcilerimiz, yanlarında 5-6 işçi çalıştırırlarsa ilimize ve ülkemize katkı sağlar. Böylece ekonomimiz ivme kazanır. Milli istihdam seferberliğine her türlü desteği vermeye gayret edeceğiz.

İşsizliğin çözümü için girişimciliğe ihtiyacımız var. Başarılı olmuş kişi ve kurumların geçmişine baktığımızda, her şeyin bir hayal ile başladığını görürüz. Hayalleri de belli hedeflerle donatmak gerekir. Konulan hedefin büyük tutulması da önemlidir. Bir şeyi, işi, ilk düşünen ve ilk deneyen kazanıyor. Bunu da aklınızın bir kenarında mutlaka tutun ki düşüncenizi hemen hayata geçirin."

KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç da, KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartının kaldırıldığını aktardı.

Törende, DTO ile KOSGEB Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı"na katılan 60 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Denizli Merkez Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title