Haberler

Denizli'de 60 Girişimciye Sertifika Verildi

Denizli'de Ticaret Odası tarafından düzenlenen kursa katılan 60 yeni girişimciye sertifika verildi.

Denizli'de Ticaret Odası tarafından düzenlenen kursa katılan 60 yeni girişimciye sertifika verildi.

Denizli Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programına katılanlara sertifika vermek üzere Denizli Ticaret Odasında tören düzenlendi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yaptığı konuşmada, girişimcilik eğitiminin 28 Kasım 2016'da başladığını, imzaladıkları protokol kapsamında 2017 de eğitimlerin devam edeceğini ve toplam 780 kişinin eğitim alacağını belirtti.

Eğitimlerin, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından her ay 60 kişiye verildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Girişimci adaylarımızın proje hazırlayıp, onay aldıktan sonra Denizli'de şirket kurmasını arzu ediyoruz. Çünkü girişimcilerimiz, yanlarında 5-6 işçi çalıştırırlarsa ilimize ve ülkemize katkı sağlar. Böylece üretim ve ihracat artarak, ekonomimiz ivme kazanır. Girişimcilerimiz, devletin sağladığı imkanları araştırıp, bunlardan azami olarak yararlanmalıdır. Denizli Ticaret Odası olarak amacımız bu şehirde, işleri daha yüksek seviyelere çıkarmak."

Denizli tarihinde ilk kez 70 milyon liralık kredinin, Denizli Ticaret Odası üyelerinin hizmetine sunulduğunu aktaran Erdoğan, finansman sıkıntısı yaşayan üyelerin Ziraat Bankası ve Denizbank'a başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

- "KOSGEB olarak girişimciliğe önem veriyoruz"

KOSGEB Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç ise yaptığı konuşmada, girişimcilik programlarını başlatması dolayısıyla Denizli Ticaret Odasına teşekkür etti.

Kılınç, şunları ifade etti:

"KOSGEB olarak girişimcilik kurslarına çok önem veriyoruz. Kurslar sayesinde işini kuranlar, işçilikten işveren konumuna geçiyor ve yanında istihdam sağlıyor. Bu da ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde işsizliğin azaltılmasında önemli katkı sağlıyor. KOSGEB olarak girişimcilerimize 50 bin liraya varan hibe, 100 bin liraya varan faizsiz kredi olmak üzere 150 bin liraya varan destek veriyoruz. Yüzde 60 olan destek oranımız, kadın girişimciler, şehitlerin birinci derece yakınları, gaziler ve engellilere yüzde 80'e çıkıyor."

Yapılan konuşmalardan sonra 2017 yılında düzenlenecek kurslar için protokol imzalandı ve ardından 60 girişimciye sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Denizli Merkez Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title