Haberler

Denizli Boynuzu Için Koruma Altındaki Kızıl Geyik Katliamı

Denizli'nin Çivril İlçesi'ndeki Akdağ Tokalı kanyonda yaşayan ve koruma altında olan 4 kızıl geyiğin, avcılar tarafından tüfekle vurulduğu ve başlarının kesilerek götürüldüğü iddia edildi.

Denizli'nin Çivril İlçesi'ndeki Akdağ Tokalı kanyonda yaşayan ve koruma altında olan 4 kızıl geyiğin, avcılar tarafından tüfekle vurulduğu ve başlarının kesilerek götürüldüğü iddia edildi. Uzun boynuzlu olan kızıl geyiklerin başlarının, doldurulması için öldürülüp kesildiği sanılıyor. Geçtiğimiz Pazar günü Çivril İlçesi'ndeki Akdağ Dağı Tokalı Kanyonu bölgesine giden vatandaşlar, iddiaya göre bölgede av tüfeğiyle vurulmuş, başları kesilerek götürülmüş 4 kızıl geyik buldu. Vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Kanyon girişinde

yetişkin, başı olmayan 1, kanyonun derinlerinde de yine av tüfeğiyle vurulup, başı kesilmiş 3 kızıl geyik bulundu. Koruma altında olan ve avlanılması halinde 12 bin lira cezası olan kızıl geyiklerin kaçak avcılar tarafından vurulmuş olma ihtimali olduğunu belirten vatandaşlar, geyiklerin hepsinin başının kesik olmasının ve çevrede mermi fişekleri bulunmasının kaçak av iddiasını güçlendirdiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkilileri, bölgede inceleme başlattı. Uzun boynuzlu olan kızıl geyiklerin avcılar tarafından vurulup, başlarının doldurulmak için kesildiği sanılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Çivril Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title