Haberler

Denize Yapılan Havalimanı Arsa Fiyatlarını Uçurdu

Güncelleme:

Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılmasının ardından Ordu'nun Gülyalı'da metrekaresi 100 liradan satılan arsaların fiyatı, 250-750 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde denize yapılan havalimanı bölgedei arsa fiyatlarının zamlanmasına neden oldu. Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerine yatırım yapmak isteyen iş adamlarının arsa satın almakta zorluklarla karşılaştıklarını söyledi.

SATMAK İSTEMEYNLER VAR

Bazı vatandaşların arsalarını hiç satmak istemediklerini, bazılarının ise yüksek fiyatla satma beklentisi içerisinde bulunduklarını anlatan Şen, belediye olarak söz konusu sıkıntıların çözümü noktasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"ÜÇ MİSLİ İSTEYEN VAR"

İlk aşamada ellerinden gelenin sadece yatırımcı ile arazi sahiplerini buluşturmak olduğuna işaret eden Şen, "Çünkü fazla işin içine girdiğimiz zaman insanlar farklı algılıyor. Onun için biz bu aşamada sadece yatırımcı ile arazi sahiplerini buluşturuyoruz ama buradan çağrı yapıyorum. Yatırımcılardan rayiç değerin üzerinde çok fiyat istemesinler, makul olanı istesinler. Tabii ki hiç kimse yerini çok ucuza vermesin. Ancak iki, üç misli fiyat da istemesin. Yoksa olduğumuz yerde kalırız" değerlendirmesinde bulundu.

"ÖZEL SEKTÖRE YOL AÇMALIYIZ"

Şen, ilçeye yapılan devlet yatırımlarının ekonomiye daha fazla katkı sunmasının yolunun özel sektörün de ilçelerine yatırım yapmasından geçtiğini belirterek, herkesin özel sektörün önünü açmada gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı.

"ARADA UÇURUM OLDU"

Havalimanı öncesi ve sonrasında oluşan arsa fiyatları arasında uçurumlar bulunduğuna dikkati çeken Şen, "Havalimanı yapılmadan önce burada arsaların metrekare fiyatı 75-100 lira seviyelerinde idi. Örneğin daha önce bin metrekare yerin fiyatı 100 bin lira ise şimdi oldu 500 bin. Hatta bin metrekare yerden 1 milyon lira isteyen var. Tabii bu aşırı yükseliş yatırımcıyı rahatsız ediyor. Sonuçta yatırımcı işin başında yüksek ödeme yapacağı için yatırımdan vazgeçiyor veya farklı illerde daha az bedele yatırım yapacağı alanlar arıyor" ifadelerini kullandı.

"İŞ ADAMLARI YATIRIM YAPMAK İSTİYOR"

Şen, ilçelerinde yatırım yapmak isteyen bazı iş adamlarının belediyeye müracaatta bulunduğunu, kendilerinin bu iş adamlarını arsa sahipleri ile buluşturmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Giresun Gülyalı Ordu Emlak Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

tolga:

Bosuna sirf secim icin yapilan havaalani gereksiz

2
8
yanıtYanıtla
kayi beyi:

kullanmak zorunlulugun yyok. secimde secme zorunlulugunda yok. ama kullananlara ve secimde oy verenlere karismayada hakkin yok

yanıt0
yanıt0
SABIR TAŞI:

Bunca Duble Yolları yapmaları mı?!. . Bunca Hava Meydanlarını yapmaları mı?!. . Okullarda Masa üzerine ders kitaplarının ve Tabletlerin konulması mı?!. . Devasa Tunellerin yapılması mı?!. . Devlet Binalarının yenilenmesi ve Teknoloji ile buluşturulmaları mı?!. . Güney Doğu’ya daha önce yapılmamış ancak bu hükümetle yapılan hizmetler mi?!. . Daha hangi birini sayayım?!. . Nedir sizi bunlara düşman kılan?!. . Nedir bu nefret duygusu?!. . AYET’te belirtildiği gibi, İnsanoğlu Pek Nankör olabiliyormuş!. . Adamların TÜ

9
0
yanıtYanıtla
ANLAMAZLAR:

Havaalanı yapıp da ekonomisini düzelten ve kalkınan bizden başka bir ülke biliyor musunuz?

1
3
yanıtYanıtla
kayi beyi:

ALMANYA. 2. Dünya savasindan sonra bütün yatirimlarini ulasim sektörüne verdi ve Almanyayi demir aglarla ördü her yerini. Sonuc ortada. Simdide iletisime yatirim yapiyorlar. ULASIM ve ILETISIM bir ülkenin kalkinmadaki en önemli faktörlerindendir. ama sen adin gibi anlamazlardansin

yanıt1
yanıt0
SERAPP:

N EREGK VAR BUUKADAR MASRAFA . MİLLİ SERVETİ ÇOK GEREKSİZ TURİZM TİCARET OLMAYAN BİR YERE HARCIYOLAR GETİRİSİ YOK SADECE KARADENİZE YATIRIM OLSUNDA NE OLURSA OLSUN ZİHNİYETİ. BU ÜLKEYİ LAZLARIN ELİDEN ALIN EY MİLLET . . .

1
2
yanıtYanıtla
çikarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Arsa fiyatlarinin uçacaği malum da bu arsalari ucuz fiyata kimin topladiğina bakmak lazim

3
0
yanıtYanıtla
adam:

Hmmm, kimin icinmis bu hava alani?;-)))))

2
0
yanıtYanıtla
Samsunlu adem:

Ne olacak aç gözlüler o güzelim doğayı beton yığınlarıyla dolduracaklar ama belediyenin imar çıkarmaması lazım her zaman olduğu gibi yandaş çıkarcılar belediye başkanının etrafındaki gözü doymayan müteehaitler tarlaları köylünün elinden ucuza kapatıp sonrada yetkililerle beraber özel imar çıkartıp yüksek katlı binalar yapacaklar benden söylemesi samsunda bunun örnekleri çok özel imardan bahsederim sana bana gelince de arsama 4 kattan fazla vermezler köylüye sesleniyorum sakın arsalarınızı sat

2
0
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Nedir bu kin, Nedir bu Recep Tayyip ERDOĞAN ve AK PARTİ düşmanlığı?!. . Adamların suçları ne?!. . Adamların 13 hizmetle dolu yılda, KEY paralarını, Tasarruf Paralarını iade etmeleri mi?!. . İMF’ye olan borcun kapatılması mı?!. . Paradan Altı sıfırı atmaları mı?!. . Bunca insanı TOKİ aracılığı ile Ev (Konut) sahibi etmeleri mi?!. . Deprem gören bölgeleri en kısa zamanda onarmaları mı?!. . Hastanelerdeki işkenceleri yok etmeleri mi (Duş-WC-Tv-Buz Dolabı ve tek kişilik olan odalar)?!. . İlaç kuyruklarını yok et

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title