Haberler

Deniz Feneri Derneğinden Gazze'ye Yardım

Güncelleme:

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, bir ay içerisinde Filistin halkına 1 milyon ekmek yardımı yapacaklarını bildirdi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, bir ay içerisinde Filistin halkına 1 milyon ekmek yardımı yapacaklarını bildirdi.

Cengiz yazılı açıklamasında, dernek olarak İsrail saldırılarına maruz kalan binlerce Gazzeli'ye ekmek, su, üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesi ile bin 200 ailenin evine içme suyu ulaştırdıklarını kaydetti.

Rafah, Han Yunus, Gazze ve Cemaliye'de bin 800 aileye bir ayda, gıda yardımı ulaştırdıklarını belirten Cengiz, şu bilgileri verdi:

"600 şehit aileye ise nakit yardımı yaptık. Duamız İsrail saldırılarının bir an önce sona ermesi ve Filistin halkının en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması. Derneğimiz şu günlerde yıllardır abluka altında olan Filistin halkına ekmek yardımı yapıyor ve bu yardımı bir ay boyunca kesintisiz sürdürecek. Her gün 6 bölgede bin aileye 30 bin ekmek dağıtılıyor. Bir ay içerisinde mağdur ve mazlum Filistinliler'e 1 milyon ekmek yardımı yapacağız. Cebaliye, Refah, Han Yunus, Beyt Hanun, Şücaiyye ve Beyt Lahya bölgelerinde her aileye günde 30 ekmek verilmeye başlandı." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Cengiz Filistin Gazze Politika Güncel Haberler

title