Haberler

Deniz Feneri Derneği, Bosna'ya Yardım Tır'ı Gönderdi

Deniz Feneri Derneği, yüzyılın en büyük sel felaketi ile karşı karşıya kalan Bosna Hersek'e 1 milyon TL değerinde yardım malzemesi gönderdi.

Deniz Feneri Derneği, yüzyılın en büyük sel felaketi ile karşı karşıya kalan Bosna Hersek'e 1 milyon TL değerinde yardım malzemesi gönderdi. Derneğin Genel Müdürü Ali Yıldırım, "Toplamda 3 TIR yardım malzemesi hazırladık. Bugün buradan 3 TIR'ı birden Bosna'ya gönderiyoruz" dedi.

Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinin ardından harekete geçen Deniz Feneri Derneği, bölgeye 3 yardım TIR'ı daha gönderdi. Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan yardımların içerisinde gıda, battaniye, temizlik malzemesi ile ev eşyası bulunuyor.

Hazırlıkları yerinde inceleyen Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, "Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, "Geçtiğimiz günlerde Bosna'da büyük bir sel felaketi yaşandı. Deniz Feneri olarak Bosnalı kardeşlerimiz için neler yapabiliriz diye düşünürken ilk planda orada beraber çalıştığımız kardeş kuruluşlarımızla olayın boyutlarını öğrendik. Hakikaten son yılların en büyük sel felaketlerinden biriydi. Yaklaşık bir milyona yakın insan evsiz kalmıştı. Bizde stoklarımızdan bir TIR yardım malzemesi çıkardık" dedi.

Gönderilen yardım malzemelerin içeriğine değinen Karayılan, "Gıda, battaniye, temizlik malzemesi, giyecek ve ev eşyası hazırladık. Sonra olayın vahametini biz bağışçılarımızla görüştük, paylaştık ve bir yardım TIR'ı daha çıkardık. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından ihtiyaç listesini belirledik ve bizde hazırlıklarımızı tamamlayarak toplamda 3 TIR yardım malzemesi hazırladık. Bugün buradan 3 TIR'ı birden Bosna'ya gönderiyoruz" diye konuştu.

Yardım malzemelerin yaklaşık 1 milyon TL'ye ulaştığını ifade eden Karayılan, "Böylece dernek olarak Bosna'daki kardeşlerimize toplamda 5 TIR yardım malzemesi göndermiş olacağız. Bu 5 TIR takriben bir milyon lira tutarı var. Bu da insanlarımızın gönlünün genişliğini gösteriyor. Biz bu yardımlara devam edeceğiz. Çünkü orada sel nedeniyle insanların temel ihtiyaçlarını zayi etti. Bu yüzden bizde bunlara mutlaka ama mutlaka destek olmalıyız" dedi.

Karayılan'ın yaptığı açıklamanın ardından yardım TIR'ları Bosna Hersek'e hareket etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Yıldırım Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title