Haberler

Demokrat Parti 11. Olağan Kongresi Gerçekleşti

Güncelleme:

Genel Başkan Uysal: "Demokrat Parti, Allah katından da kul önünde de en şereflinin, hizmet edenler olduğunu bilen, hizmet yoluna kefenleriyle çıkanlarındır"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Gültekin Uysal, " Demokrat Parti, Allah katından da kul önünde de en şereflinin, hizmet edenler olduğunu bilen, hizmet yoluna kefenleriyle çıkanlarındır" dedi.

DP'nin 11. Olağan Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplandı. Mevcut Genel Başkan Uysal'ın genel başkanlık için tek aday olduğu kongrede, Divan Başkanlığını eski bakanlardan Yaşar Topçu yaptı.

"Ülke Meseleleri", "Hesap ve Bütçe" ile "Tüzük" komisyonlarında görev yapacak üyelerin seçilmesinin ardından Uysal, partililerin "Gültekin Uysal'ın askerleriyiz" sloganlarıyla kürsüye çıktı. Uysal, Demokrat Partinin sınırda nöbet tutan askerin, ekinini süren çiftçinin, koyununu otlatan çoban ile bilgisayarının başında dünyaya meydan okuyan Türk gencinin umudu ve güvencesi olduğunu söyledi. Partilerinin ayrıştıran, kutuplaştıran ve bölen olmadığını belirten Uysal, doğusundan batısına tüm Türkiye'yi birleştirdiklerini ifade etti.

Demokrat Parti'nin ülke yönetimini asker ve sivil vesayetinden kurtarıp millet idaresine teslim eden parti olduğunu dile getiren Uysal, şöyle konuştu:

" Demokrat Parti, Allah katında da kul önünde de en şereflinin, hizmet edenler olduğunu bilen, hizmet yoluna kefenleriyle çıkanlarındır. Miting meydanlarında değil dar ağacının altında kefen giyenlerindir Demokrat Parti. Demokrat Parti adaletin ta kendisidir. Hukuku lime lime edenlerin değil hesap vermekten kaçmayanlarındır bu parti."

Milletin büyük sınavdan geçtiğini, Demokrat Partililer olarak bu sınavda seslerini yükselteceklerini söyleyen Uysal, yaşananlar karşısında artık mızrağın çuvala sığmadığını ileri sürdü. Uysal, "Ayakkabı kutularına taşan, iddianamelere, fezlekelere sığmayan yolsuzluklar, hukuksuzluklar kimsenin kuşkusu olmasın milletimizin o pak, o temiz gönlüne de sinesine de sığmamaktadır" diye konuştu.

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Uysal, Türkiye'nin bölgesinde yalnızlaştığı iddiasında bulundu. Yaklaşık 760 delegenin oy kullanmasının beklendiği kongrede, partinin genel başkanı, 50 kişilik Genel İdare Kurulu, 70 kişilik Merkez Karar Kurulu ve 21 kişilik Yüksek Haysiyet Divanı belirlenecek.

Kongreden notlar

Kongrede, ANAP'ın eski Genel Başkanı Salih Uzun, eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Nahit Menteşe, Nurhan Tekinel ve Hamdi Üçpınarlar ile ANAP ve Doğru Yol Partisinden (DYP) milletvekilliği yapmış isimler yer aldı.

Ankara Milletvekili Levent Gök ile Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da CHP'yi temsilen kongreye katıldı. Eski Başbakan ve DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in gönderdiği telgraf salondan yoğun alkış alırken, bir süre "Başbakan Çiller" sloganları atıldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de kongreye telgraf gönderen isimler arasında yer aldı.

 HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Osman Yıldız'ın da katıldığı kongreye, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay telgraf ve çelenk gönderdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gültekin Uysal Demokrat Parti Yaşar Topçu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title