Haberler

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

KÜTAHYA/YALOVA/ Kütahya, Yalova ve Bilecik'te düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne binlerce vatandaş katıldı.

KÜTAHYA/YALOVA/ Kütahya, Yalova ve Bilecik'te düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne binlerce vatandaş katıldı.

Kütahya kent merkezi ve ilçelerden gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'na akın etti. Miting, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Meydanda toplanan yaklaşık 25 bin kişi, darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve MHP İl Başkanı Mehmet Ali Türker meydanda toplanan vatandaşlara hitap ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Vatandaşlar daha sonra meydanda kurulan dev ekrandan, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni canlı olarak izledi.

Kütahya'daki miting, Evliya Çelebi Mehter Takımı'nın gösterisiyle devam etti.

Yalova

Yalova'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Meydanda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ederek ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı.

Vatandaşlar, İstiklal marşını okunması ve saygı duruşunun yapılmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 16 Temmuz'da Türki·ye'ni·n aydınlık bi·r sabaha uyandığını söyledi·.

Türkiye'nin dünyaya demokrasi dersi verdiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"15 Temmuz o kara gecede milli birliğimize, dirliğimize büyümemize, bütünlüğümüze, büyük Türkiye'ye bu kutsal vatan topraklarına göz diken FETÖ hainlerinin o kanlı darbe kalkışmasını milletimizin kararlı tutumu eşsiz mücadelesi ve devletimizin kararlı tutumuyla püskürtüldü. FETÖ'cü hainler milli iradenin tecelli ettiği meclisi bombaladılar. Bayrağıyla meydana çıkan vatandaşımıza kurşun sıktılar. Bir dolu şehidimiz ve gazimiz var. Bu millet şehit torunu bu ülke kolay kurulmadı. Şehit torunları bu ülkeyi bu bayrağı kolay kolay bu hainlere teslim etmeyecektir. 15 Temmuz'da da bunu tüm dünyaya gösterdik. Eşsiz bir demokrasi dersi verdik. Şanlı tarihimize kara leke düşürmedi bu millet. "

Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da 15 Temmuz'da yapılmak istenen haince, kalleşçe saldırı hareketini Türk milletinin, ferasetiyle geri püskürtüldüğünü hatırlattı.

MHP İl Başkanı Hasan Topçular ise Türkiye'nin 15 Temmuz akşamı FETÖ terör örgütünün ekibinin, satılmışların alçakların hainlerin korkunç oyunuyla karşı karşıya geldiğine işaret etti.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da bir musibetin bin nasihatten hayırlı olduğunu ve bu kalkışmadan dersler çıkardıklarını belirterek bugünlerin unutulmayarak gençlere aşılanması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi İl Başkanları da birer konuşma yaptı.

Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne binlerce vatandaş katıldı.

Bilecik Valisi Süleyman Elban,burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz akşamını iliklerine kadar yaşadığını söyledi.

Tarihte böyle bir ihaneti, böyle bir vahşeti ve böyle bir hunharca cinayetin örneğini görmediklerini ve yaşamadıkların ifade eden Elban, şöyle konuştu:

"15 Temmuz tarihimize çok kötü bir hatıra olarak geçecek ama tarihimizde çok sıkça rastladığımız, milletimizin yine dimdik ayağa kalktığı kahramanlık öyküsünü, diriliş hikayesini, yiğitlik, mertlik, fedakarlık ve vatan sevgisi örneğini o gece gördük. O geceden beri devletine, vatanına ve demokrasisine sahip çıkmak için gece bu meydanlarda nöbet tuttunuz, hepinizden Allah razı olsun. O gün kendisini tankların topların önüne, F-16'ların önüne atarak şehit olan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize, yaralılarımıza Allah'tan şifalar diliyorum."

Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise millet olarak güzel bir imtihan verdiklerini belirterek, "Gece gündüz demeden nöbetlerine devam ettik. Halkın temsilcisi olanların arkasında durduk. Hiç bir siyasi gözetmeksizin ayırt etmeksizin, söz konusu vatansa gerisi teferruattır dedik. Eğer bunu unutsak kalbimiz kurusun, bunun hesabı onların burnundan fitil fitim gelecek. Gün birlik günü, bugün 15 Temmuz'dan daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız." dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de mitingi kuşkusuz Cumhuriyete ve demokrasiye borçlu olduklarını,Türkiye'nin bulunduğu bu coğrafyada, savaş yaşanan yakındaki ülkeler gibi olmamak için burada olduklarını söyledi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da vatan topraklarının atalarının kanlarıyla, ve şehitlerin canlarıyla miras bırakılan topraklar olduğunu belirterek, bir, beraber ve kardeş oldukça aralarına hiç bir nifakın giremeyeceğini ve 15 Temmuz'un ülke tarihinde bir milat olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Bilecik Kütahya Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title