Haberler

Demiryolu Yolcu Taşımacılığında Kamu Hizmeti Yükümlülüğü

Demiryolu tren işletmecisinin ticari şartlarda veremediği demiryolu yolcu taşımacılığı hizmetlerinin sağlanmasına dair usul ve esaslar düzenlendi.

Demiryolu tren işletmecisinin ticari şartlarda veremediği demiryolu yolcu taşımacılığı hizmetlerinin sağlanmasına dair usul ve esaslar düzenlendi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Demiryolu Yolcu Taşımacılığında Kamu Hizmeti Yükümlülüğü Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ticari olarak verilemeyen kamu hizmeti niteliğindeki demiryolu yolcu taşımacılığı hizmetleri, kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında değerlendirilecek.

Bu kapsamda belirli bir hat üzerinde herhangi bir demiryolu tren işletmecisinin ticari şartlarda veremediği demiryolu yolcu taşımacılığı hizmeti sözleşmeye dayalı olarak verilecek. Kamu hizmeti sözleşmesine dayanılarak yerine getirilecek yükümlülüğü üstlenen demiryolu tren işletmecileri aynı zamanda farklı ticari hizmetlerde verebilecek. Bu çerçevede yolcu taşımacılığı hizmeti verilecek hatlar Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.

Söz konusu hizmeti verecek demiryolu tren işletmecisinin seçimine yönelik ihale süreçleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülecek. Kamu hizmeti yükümlüsünün seçiminde açık ihale usulu kullanılacak.

Bakanlık kamu hizmeti yükümlüsü demiryolu tren işletmecisi tarafından verilen hizmeti sürekli denetleyecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title