Haberler

Demirtaş'tan TOBB'a 'Bayrak Yürüyüşü' Tepkisi

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Eylül'de Ankara'da yapılacak terör yürüyüşü nedeniyle TOBB'u eleştirerek "Bayrağını al gel diyor.' Kim bayrağa saldırmış. Bu ırkçılıktır." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde halka hitap etti. Demirtaş, 17 Eylül'de Ankara'da yapılacak 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşünü organize eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) eleştirerek, "'Bayrağını al gel' diyor. Kim bayrağa saldırmış. Bu çağrı ırkçılıktır, tehlikelidir." dedi.

"BURADA ÖLEN HER İNSANA YASAKTIR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş beraberindeki Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, Osman Baydemir, Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'la Hakkari'nin Yüksekova ilçesine çıkarma yaptı. Cengiz Topel Caddesi'nde parti otobüsü üzerinden yaklaşık 15 bin kişiye hitap eden Demirtaş, birlik beraberlik mesajları verdi. HDP'nin demokratik ulus hedefinin olduğunu belirten Demirtaş, tek adam yerine demokratik özerkliği inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi. Demirtaş demokratik özerkliğin bölünme olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Ortak ilkeler etrafında buluşmuş, farklı kimlikleri barındıran ulus yapalım dedik. Demokratik özerklik sadece bu bölgeye değil, İzmir'deki Konak, Ankara'daki Çankaya için önemlidir. Yerel yönetim bu bölgedeki ekonomi, dil, kültür, sorunlarını çözer. Küçük bir anayasa değişikliğiyle bütün ülke nefes alır. Gever (Yüksekova) halkı kendini yönetirse ülke bölünür mü? İşte Cizre halkı, Gever halkı buna karşıdır. Asıl ülkesi bölünen Gever halkıdır. Asıl Kürt halkı bölücülüğe uğramıştır. Bu ülkede bayrağa, vatana saldırı yok. Bu bayrak, vatan savaşı değil; Saray için savaştır. Asker, polis anneleri bunu bilmeli. Burada ölen her insana yazıktır."

TOBB'A TEPKİ

Konuşmasında TOBB tarafından organize edilen 14 STK'nın 17 Eylül'de Ankara'da yapacağı yürüyüşü de eleştiren Demirtaş, kimsenin bayrağa saldırmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TOBB, 'bayrağını al gel teröre karşı yürüyelim' diyor. Sanki Kürtler bayrağa saldırmış. Bu çarpıtmadır. Tehlikelidir. Omuz omuza, el ele barış için yürüyelim. Ama halkı tahrik etmekten kaçının. İnşaat işçileri Bolu Mudurnu'da 7.5 saat mahsur kaldı, yakılmak istendi. Ankara'da yürüyecek olan sendikalara sesleniyorum. Biriniz gidip Bolu'daki işçilerin yanında olsaydınız. Sendika değil misiniz? Utanmıyor musunuz? Barış, ateşkes, müzakere diyelim. Hisarcıklıoğlu sarayı savunacağına, gel buraya halkını savun. Sarayın talimatlarıyla sokağa çıkacağına gel buraya. Saray sıkıştı, bunları 'protesto edin' dedi. Gücün yetiyorsa git sarayın önünde protestonu yap, barış iste. Irkçılık, milliyetçilik yapmayın. Kürtlere karşı ırkçı eylemleri tetiklemesin kimse. Biz faşizme bulaşmadık, bulaşmayacağız. Biz 'bir Kürt dünyaya bedeldir.' demedik. Siz burada Türk olan doktorların, öğretmenlerin elini sıkın çay içirin. Kendilerini güvende hissetsinler. Tansiyonu düşürmek için çabalıyoruz. Gençlerimizi ölüme terk etmeyiz. Bedel ödemesi gereken varsa biziz. Gençlerimiz eline silah almasın diyoruz. Karanlık çok diye umutsuzluğa kapılmayın. Işık göründü. Bahar çok yakında. Öcalan da müzakereden yanadır."

Demirtaş ve beraberindeki heyet, Yüksekova'dan Van'ın Başkale ilçesine geçerek burada da halka hitap etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Yüksekova Eylül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (71)

Adınızı Yazın:

geber de herkes kurtulsun !

50
100
yanıtYanıtla
izmir:

Sen insan değilsin.değilsin.değilsin.Oylar hdp ye.

yanıt2
yanıt18
HOROZ 20:

Salak Selo sen ve yandaşların yollarda Tırları araçları, iş makinalarını yaktıklarınızı neden söylemiyorsun hee sonunuz geldi kaçamıyacaksınız

63
85
yanıtYanıtla
DİKKATLİ OKUYUN:

selo harbiden dansözden farkın yok yaaa. . . .

36
102
yanıtYanıtla
Tahsin:

seloo ağzından baklayı düşürmüş adamlar kürtleri protesto edelim demiyorki terörü proteste yürüyüşü yapılacak ama sen diyorsunki kürtleri protesto edecekler böyle birşeyi sen uyduruyorsun kürtleri bu vesileyle ayrımcılığa sevk etmeye ve iç karışıklık çıkarmaya sevk ediyorsun resmen suç işliyorsun hem bayrak seni niye rahatsız ediyor

108
6
yanıtYanıtla
barzanMobil-ANDROID:

hdpye oy yok askeri polisi öldüren teröristleri niye lanetlemiyorsun oraya kürtlere hizmet götüren iş araçlarnı niye yaktırıyorsun hizmetleri niye engel olanların karşısında durmuyorsun

37
60
yanıtYanıtla
METE:

BURASI TÜRKİYE İSTEDİĞİMİZ YERE BAYRAK ASARIZ ZORUNAMI GİTTİ. .

53
36
yanıtYanıtla
Siirt li kürt Mobil-ANDROID:

hdp kandır dı n bizi artık oy yok sana

24
63
yanıtYanıtla
Zaza:

Senin gibi Kürdü anlarsınya

yanıt7
yanıt5
x:

konuşmasının içerisinde gizli mesajlar var. dikkatli okumak lazım. öyle bir hain bölücü ki, şeytan aşık atamaz. bayrağını al gel terör kalleştir kürt türk kardeştir diyen yürüyüş yapan insanlardan niye korkuyorsun. sen neden orda o konuşmayı yapıyorsun o zaman. halkı isyana teşvik bencede bunun yaptığı. hey ülkem terör meşru oldu teröre karşı savunma yapan ülkem suçlu oldu. cumhurbaşkanı katil oldu. bu nasıl algı operasyonu

31
50
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title