Haberler

Demirtaş'tan 'Büyük Menderes' Gafı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, konuşmasının bir bölümünde Gediz Nehri yerine defalarca Büyük Menderes nehrinin adını kullanarak büyük bir gafa imza attı.

Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Manisa'da halka seslendi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için destek isteyen Demirtaş, konuşmasının bir bölümünde Gediz Nehri yerine defalarca Büyük Menderes nehrinin adını kullanarak büyük bir gafa imza attı.

VATANDAŞLAR MEYDANI DOLDURDU

Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Manisa'nın merkez ilçelerinden Yunusemre'de Horozköy Meydanı'nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Demirtaş'ın mitingi öncesi meydanı dolduran vatandaşlar Demirtaş'ı halaylar çekerek karşıladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Manisalı seçmenlerden destek isteyen Demirtaş, seçmenlerin sandık başına giderek oy kullanmalarını istedi.

HAYATINI KAYBEDEN 301 İŞÇİ

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidini saygıyla andığını belirten Demirtaş, "Kendi içimizden çıkan birini Çankaya'ya gönderirsek, o zaman özgürlüğün, kardeşliğin ve adaletin önü açılmış olacak. Çankaya'yı eğer biz alırsak, sizin adınıza orada ben görevimi yaparsam kesinlikle taşeron işçi yasasını anayasa mahkemesine götüreceğim. Taşeron uygulaması artık Türkiye'de bitecek ve biz bunu kabul etmeyeceğiz" dedi.

"BİZE TERÖRİST DİYENLER..."

Demirtaş konuşmasında liderlerin üsluplarına da dikkat çekerek şunları söyledi: "Kullanabildikleri tek dil küfür ve halk dilidir. Bakın bize yıllardır bölücü terörist diyenler, biz yıllardır Türkiye'yi adım adım dolaşıp, kardeşliği, barışı aşılarken, onlar ülkeyi birbirine düşman haline getirdiler."

"BÜYÜK MENDERES GAFI"

Diğer iki adayla ilgili olarak, "İşte Manisa'nın ne nehirlerini biliyorlar ne de derelerini" diyen Demirtaş, Manisa'nın çevre sorunu haline gelen Gediz nehri yerine Aydın'dan geçen Büyük Menderes ismini kullanarak büyük bir gafa imza attı. Demirtaş şunları söyledi:

"Büyük Menderes artık canlı yaşamının bile olamayacağı bir atık suya dönüşüyor. Bütün fabrika atıkları, sanayi atıkları Büyük Menderes'e akıyor ve kimse de demiyor ki yaşamın kaynağı olan bütün bu tarlaları, bağ bahçeleri canlı tutan bu su kurursa kirlenirse, bu topraklara verim getirmezse ne olacak? Nehirler kirlenmiş, çiftçiler ürün yetiştiremiyor, nehrin suyunu kendi tarlasına bile veremiyor bu hükümetin umurunda bile değil. işte bir halk başkanı olursa, cumhurbaşkanı olursa kimse nehirlerimizi, derelerimizi kirletemeyecek."

Demirtaş mitinginin ardından karayolu ile İzmir'e hareket etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Menderes Gediz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

hırsıza oy yok:

ya türkiyeyi doğru dürüst bilmeyen bir adaya.. ya hırsızı rüşvetçiıi kollayan bir adaya . yada adam gibi adam olan ama sırf kürt olduğu için oy verilmeyen aday demirtaşa oy vermeyi düşünüyorum.

13
13
yanıtYanıtla
Ali CAN:

öyle yada böyle bu adam oyların yüzde 40 ''ını alacaktır,lütfen bunu not alın ve seçim sonuçlarını hep beraber izleyeceğiz, bu sonuç bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin göçmenlerden, komploculardan, 90 yıldır halkımızı sömürenlerden kurtuluş seçimi olacaktır, gerçek anadolu halkı öz benliğine kavuşacaktı bu ülkemiz için bir fırsattır.

11
11
yanıtYanıtla
SEFER01:

HDPLİ COLUK COCUK YİNE TOPLANMIŞ KONUYA HİÇ İŞİ GÜCÜ YOK BUNLARIN

6
13
yanıtYanıtla
erkan:

Buraya yazıyorum bu bölücünün ağzından çıkan iki kelimeden biri Halk kendisini yönetsin,,vb gibi ayrıştırıcı cümleler ..

7
11
yanıtYanıtla
AMED:

özerlık selhadının deıl turkıyenın sorını dır ısteenızde ısmesenızde olacak sen kendını yünetmek ıstemıyorsın ıradenı başkasına bırakacağına kendın yünet her mahlede mahle meclıslerı beledıyede halkın katılımı valıler atamayla olmıyacak secımle şu anlık coğı valı başbakana ıyı gürınmek ıcın vatandaaşın hakı ıhlal edılıyor ben bır kurd olarak turkıyede yaşamak ıstıyorım aynı zamanda ben kendımı yünetmek ıstıyorım hakımızda bır mılım gerı atmıyacağımızı aynı zaman da sızın hakınızı ve hak sahıbı oldığınıze sıze üreteceğız ürkıyede yaıyanlara selam

5
9
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

turkiye de turkuyle kurduyle akliniza ne gelirse gelsin din mesep dagdorusu turkiyede dogup buyuyen dogdugu otopraklarda yasamini surduren ayyildizli bayragin altinda yasayan insanlar arasinda hic bir sorunyok tur taki bastaki siyasi liderlerin dengesis halka karsi konusma yapmasi bir nevi insanlarin arasina nifak sokuyorlar kendi menfatlari nin ugruna bir ata sozu vardir bir soz adami idama goturur bir soz adami idamdan alir

12
1
yanıtYanıtla
fahri30:

ben bı gaftan cok bır ınsanlık dersi gördüm...

12
1
yanıtYanıtla
fahri:

adam o kadar şey soyledi..kurt turk ne fark eder.tam da insani degerleri savunuyor.siz kalkıp gedız dememiş de menderes demiş deyıp basit bır taraftan yaklaşıyorsunuz..yarın öbür gün tayyip beyın nefret konuşmalrına da tepkısel yaklaşımınızı beklıyoruz..yalakalık yapmayın yansız olun

10
2
yanıtYanıtla
SEMİH:

Bunların amacı zaten ayrı devlet ayrı bayrak ama bunu açıkça dile getiremiyorlar.o yüzden barış süreci masalınla kandırıyorlar insanları

5
6
yanıtYanıtla
muhammed:

abiler ablalar hiç biriniz kötü insanlar değilsiniz biliyorum şerefli namuslu aile çocuklarısınız ne olur bu ramazan ayında bu düşmanlığı bırakalım artık hepinize lafım

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title