Haberler

Demirtaş: Suriye'ye Asker Değil Siyasetçi Gönderelim

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suriye'ye olası bir müdahaleyle ilgili, "Bölgeye tank, top, tabur göndermeyelim; siyasetçi gönderelim" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suriye'ye olası bir müdahaleyle ilgili Meclis Başkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapılırken gazetecilere bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerini de eleştiren Demirtaş şunları söyledi:

"CUMHURBAŞKANI'NIN TEK BAŞINA SAVAŞ KARARI ALMASI DOĞRU DEĞİL"

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın parlamentonun iradesini hiçe sayan yaklaşımını kabul etmiyoruz. Savaşa, barışa karar verecek olan Cumhurbaşkanlığı makamı değildir. Kendisi siyasi parti genel veya eş genel başkanlarını davet edip görüş alışverişi ya da bir zirve nezaketini bile göstermiyor. Türk toplumu içeride ve dışarıda kesinlikle savaş istemiyor, barış istiyor. Ne Suriye'de ne içeride ne dışarıda. Cumhurbaşkanı'nın tek başına savaş kararı alması, mesaj vermesi doğru değil. Türkiye Suriye'de oluşacak Kürt oluşumundan rahatsızsa bunu gidermenin başka yolları var. Türkiye'nin HDP'si var, bu büyük bir şans. Suriye'de bir HDP yok."

"ASKER DEĞİL SİYASETÇİ GİTSİN"

"Türkiye'nin oradaki oluşumlarla ilgili kaygılarını gidermek için HDP hazır. Türkiye'nin kaygılarını gidermek, PYD'nin kaygılarını gidermek, güven oluşturmak için bir şanstır HDP. Bu hiç denenmedi. HDP olarak biz bir çağrı yapıyoruz; tüm gruplardan temsilciler oluşturalım. Asker yerine, tank top tabur tüfek yerine, tampon bölge oluşturmak yerine oraya siyasetçi gönderelim. Biz barış için görev almaya hazırız. Önce bir diyalog kanalı olsun. Hükümete bu önerimizi iletmedik çünkü ortada geçici bir hükümet var. Bu aşamada Dışişleri Bakanı gruplara bilgi vermeli. Ülke gümbür gümbür savaşa sürükleniyor. Biz bundan sonra barışa dair sesin yükselmesi için çaba sarf edeceğiz. Bu kadar ağır sorumlulukları gencecik askerlerin üstüne yükleyip onları bataklığa sürükleyemeyiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "SURİYE'NİN KUZEYİNDE DEVLET KURULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğini söylemiş, "Biz bölgedeki demografik yapının değişmesine göz yummayacağız" demişti. Seçimlerin ardından Meclis'teki ilk grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Türkiye'nin Suriye topraklarına olası bir müdahalesine ilişkin olarak, "Aldığımız tedbirler bakımından spekülasyonlar yapılıyor. Kimse merak etmesin. Biz Türkiye'yi maceraya sürüklemeyiz. Oldubittiye de getirmeyiz" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (248)

Yoğurtlu Pilav:

Yaw krdler bu işlerden anlamaz, hayatında ülke yönetmemiş devlet kurmamış savaş kazanmamış

10
245
yanıtYanıtla
veysel aydınmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ben TÜRKÜM kürtlerde bizim kardeşlerimiz ama bizim gibi düşünenler bu ülkede ben hangi haklara sahilden kürtler de tüm taşıyanlarda ayni haklara sahip aksini söyleyen olamaz ha olur onlarda isine gelmiyenler işine gelmeyen de diktir olup gidsin

173
5
yanıtYanıtla
Aslan Kürt Mobil-IOS:

Helal sana selocan senin gibi Yürekli bir iki sitasetçi daha çiksaydi ne olurdu

59
15
yanıtYanıtla
SavaseMobil-IOS:

Lan Göt O kari gibi kivir Kobaniye tsk girmedi diye Agliyordun Simdi ne oldu Is ve abd usagi

16
46
yanıtYanıtla
YorukoglumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Siz nezaman dan beri 20 yasinda ki gencecik askerleri dusunur oldunuz Vatan hainleri

21
39
yanıtYanıtla
HekimoglumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hey Selo istersen 2 de sizin oryantallerden gonderelim.Faydası olur belk

11
42
yanıtYanıtla
Buyur selocanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sen git ben arkandan gelirim selocan tamam

48
4
yanıtYanıtla
mustafa oralmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Demirtaş hiç durma sen önden git. Hatta isidle gorus. Kurt böreği yapsınlar seni...

8
43
yanıtYanıtla
MehmetcikMobil-IOS:

Cakal senin amacın ne

44
6
yanıtYanıtla
MrtmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kendileri gibi hain siyasetci yollayacan tankin topun yapamadigini yapar.ulkenin dibine dinamit yerlestirmekle ayni etki...

3
40
yanıtYanıtla
Tüm 248 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title