Haberler

Demirtaş: Paraları Ayakkabı Kutularına Saklasınlar Suç Olmaz

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TMSF tarafından Bank Asya'nın yönetimine el konulmasıyla ilgili "Bankada niye para bulunduruyorlar ki, ayakkabı kutusuna saklasınlar suç olmaz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TMSF tarafından Bank Asya'ya el konulmasıyla ilgili esprili bir değerlendirmede bulundu. Demirtaş, "Bankada niye para bulunduruyorlar ki, ayakkabı kutusuna saklasınlar suç olmaz" dedi.

Halkalı'da Caferi Derneği'ni (Caferi-Der) ziyaret eden Demirtaş, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü. Görüşmenin ardından, Demirtaş ve Özgündüz kameraların karşısına geçti.

"ALLAH HERKESE AKIL VERMİŞ"

"Biz kendilerinden siyasi bir destek açıklaması için burada değiliz" diyen Demirtaş, "Allah herkese akıl vermiş, herkes o akıl doğrultusunda siyasi tercihini kullanır. Biz hepsine saygı duyarız. Ama kullanacağımız akıl, ortak yeni yaşama, bu ezilmişliğimize bir çare oluşturacaksa, o zaman değerli, anlamlı olur" diye konuştu.

"HERKESE AYNI UZAKLIKTAYIZ"

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz de, "Demokrasideki eksiklikler, Kürt kesiminden daha çok bizi mağdur ediyor" dedikten sonra, "Caferi, Şia kesimi her gün çeşitli taarruzlara maruz kalıyor. Kapımız herkese açık, Türkiye Cumhuriyeti'nin faaliyetine izin verdiği bütün partilere aynı uzaklıktayız" diye ekledi.

MİT MÜSTEŞARI FİDAN'IN ADAYLIĞI

HDP lideri Demirtaş, gündeme ilişkin sorulara da yanıt verdi. İmralı heyetiyle ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağını belirten Demirtaş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın olası milletvekilliği adaylığıyla ilgili bir soruya ise "Herkes kendi adaylığıyla ilgili kendisi karar verir. Hayırlı olsun diyebilirim, ne diyebilirim ki?" yanıtını verdi.

BANK ASYA DEĞERLENDİRMESİ

TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasıyla ilgili değerlendirmede de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye'de bankada para bulundurmak suç herhalde. Parayı ayakkabı kutularında bulundurmak lazım ki, suç olmasın. O yüzden, herhalde operasyon yapmışlar. Ben öyle tahmin ediyorum. Başka detayları daha öğreneceğiz hep birlikte. Yanlış yapmış... Bankada niye para bulunduruyorlar ki? Ayakkabı kutusuna saklasınlar, suç olmaz" diye konuştu.

Demirtaş'ın bu sözleri, başta Özgündüz olmak üzere salondakilerin gülümsemesine yol açtı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Selahattin Özgündüz Bank Asya Halkalı Politika Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (207)

polst asmobilWeb@haberler.com:

Sen once bebek katili orgutunun uyusturucu kacakciligindan ve kurt halkindan aldigi haractan aldigin paydan haber ver Dag kolesi.

269
32
yanıtYanıtla
KIM GÖRDÜMobil-IOS:

Allah'ım seni korusun. Sen bizim nazarımızda başbakan'sin.

122
2
yanıtYanıtla
keko:

profesyonel laf sokma uzmanı s. DEMİRTAŞ

23
74
yanıtYanıtla
abuzer:

chp secmenine secimden once yaklasmaya calisiyor silho

79
14
yanıtYanıtla
HakanmobilWeb@haberler.com:

Allahina kurban baskan : Lafi iyi koydun bundan daha iyi bir aciklama olamazdi zaten her bijiii :

58
25
yanıtYanıtla
Tenkisyen Celo:

adamsın kardeşim ülke''nin senin gibi aydın insanlara ihtiyacı var

26
52
yanıtYanıtla
Helal SanamobilWeb@haberler.com:

ILK defa sizin için yorumda bulunuyorum. Sn.Demirtas. Gayet dogru bir hareket. Tebrik ederim.

50
23
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

hdp gümbür, gümbür geliyor

60
12
yanıtYanıtla
turan alpmobilWeb@haberler.com:

Eğriye eğri doğruya doğru ilk defa haklısın ve doğru söylüyorsun başkan

28
36
yanıtYanıtla
Dilan mobilWeb@haberler.com:

Allah sezlere akil fikir versin lan hainler her yazani beni saniyorsunuz benimle kafayi bozmussunuz vallah lan ben burada sadece dilanla yaziyorum ama siz kafayi yemissiniz güldürdünüz beni

4
55
yanıtYanıtla
Tüm 207 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title