Haberler

Demirtaş: Ordu Gelse Kızımı Zorla Osmanlıca Dersine Sokamaz

Güncelleme:

Demirtaş, Osmanlıca dersiyle ilgili Erdoğan'ın "İsteseler de istemeseler de öğrenecekler" sözlerine "Ordun gelse benim kızımı zorla o derse sokamaz" yanıtını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bugün gazetesine verdiği röportajda zorunlu Osmanlıca dersi tartışmalarıyla ilgili "Zorla öğretmeye kalkışırsan, bütün ordun gelse benim kızımı zorla Osmanlıca dil dersine sokamaz" dedi.

Bugün gazetesinden Seda Şimşek'in sorularını cevaplayan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Kobani bahanesiyle 3 binden fazla insan gözaltına alındı, bine yakın kişi tutuklandı. Bu durumun daha da gerginleşmesine yol açtı. KCK'nın yaptığı açıklamalar bu tutuklamalara misilleme eylemleri ile cevap verecekleri şeklinde. Bunlar sürecin ilerlemiyor olmasının gerilimleridir. Süreç pratik adımlarla ilerleyebilse bu gerilimler ortadan kalkar.

"CUMHURBAŞKANI'NIN UYKULARI KAÇIYOR"

Kobani olayları bahane edilerek çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumsal muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Özellikle Cumhurbaşkanı'nın uykuları kaçıyor. Bin 150 oda yapılmış ama hiçbirinde rahat uyuyamıyor. Dışarıda sokak bu kadar sıcak ve hareketliyken, her zaman patlamaya hazırken sarayda rahat uyuyamıyorsa bunun tedbirini almak isteyecek. Bu yasa onun yasası. Hem Meclis'te karşı çıkacağız, kıyameti koparacağız sokakta mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız. Yasa çıkarsa değişmesi için mücadele yürüteceğiz.

SÜRECİ DİNAMİTLEME POTANSİYELİ

Müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahip bir yasa. Daha yasa çıkmadan Yüksekova'da polis 18 yaşındaki bir çocuğu infaz etti. Çıkınca çok daha rahat edecekler. Başbakan'ın 'vur' dediğini polis kafasından vurup indirecek, sonra 'yüzü kapalıydı, elinde molotof, taş vardı' diyecek, çocuklarımız, gençlerimiz sokakta patır patır öldürülecek. Bunu hangimiz içimize sindirebiliriz? Bu sadece Kürt'e karşı çıkarılmış yasa da değil, Batı'da da her yerde bu yasayı çok sert uygulayacaklar. Her yerden ortak muhalefetle bu güvenlik yasasına karşı çıkmak lazım.

"HÜKÜMET MÜZAKERE YAPMAZSA SÜREÇ BİTER"

Demirtaş çözüm süreciyle ilgili şu ayrıntıları aktardı: "Diyalog kesilmişti şimdi diyalog yeniden başladı ama sürecin devam edip etmeyeceği Sayın Öcalan'ın sunduğu müzakere taslak metnine hükümetin vereceği cevaba bağlı. Hükümet müzakereyi bu çerçevede sürdürmeyi kabul ederse müzakereler başlayacak yoksa sürecin devam etme şansı kalmaz. Bu hafta içinde netleşir.

KANDİL'İN YAKLAŞIMI

Kandil de Abdullah Öcalan'ı esas alıyor. Onun bu konudaki yaklaşımının dışına çıkmayacağını Kandil deklare ediyor.

"ÖCALAN'IN AĞIRLIĞI DAHA FAZLA"

Kendisi bir görüşmede, "Ben İmralı'ya getirilmeden önce benim bu kadar ağırlığım yoktu. Ben İmralı'da daha fazla etkili ve güçlü bir lider oldum. Buradaki mücadelem, duruşum bunu sağladı. Beni İmralı'ya getirenler herhalde böyle bir sonuç beklemiyorlardı" demişti. Şu andaki ağırlığı eskisinden çok daha fazla. Giderek de artıyor.

"ŞATAFATLI SÖYLEMLER"

Bir yanda şatafatlı demokrasi söylemleri, öbür tarafta Kenan Evren'in, darbenin bütün kurumlarına sıkı sıkı sarılan bir AKP var. MGK'yı, YÖK'ü kendileri için kullanıyorlar. Bu kurumlar ve seçim barajı darbenin icadıdır. Bunları Türkiye 'nin başına bela ettiler, AKP darbe karşıtı söylemlerle geldi, darbenin bütün nimetlerinden faydalanıyor. Darbenin yarattığı kurumları, kendi çıkarları, kendi lehleri için kullanmaktan hiç rahatsızlık, hicap duymuyorlar."

"TORPİL HER YERDE"

Her yerde, bize AKP'li milletvekillerinin, bakanlarının, il başkanlarının yakınlarının, akrabalarının, tanıdıklarının, torpillilerin devlet dairelerine doluştukları, bütün ihaleleri aldıkları anlatılıyor. Bunlar Türkiye'nin her yerinde ayyuka çıkmış konular. Her yeri bir ahtapot gibi sarmışlar, bu şok edici bir durum değil. Bunların isim isim ortaya çıkması, teşhir olması AKP'nin bu konularda hesap vermesi gerektiğini ortaya koydu. Yoksa, AKP gibi tertemiz, pırıl pırıl (!) bir parti ile ilgili ilk defa sarsıcı bir şey ortaya çıkmıyor.

"ZORUNLU OSMANLICA SAÇMA"

Osmanlıca'nın zorunlu hale getirilmesi saçmalık. Andımızı da yıllarca okuttunuz ama şimdi kaldırdınız. Zorla öğretmeye kalkışırsan, bütün ordun gelse benim kızımı zorla Osmanlıca dil dersine sokamaz.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Kandil Dağı Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (398)

sss:

ne Osmanlı düşmanlığı var adamlarda İngilizler beyüzyıl önceki yazılarını okuyor ben 100 yıl önceki dilimden bişe anlamıyorum bunun ne kötülüğü var ama hainlik işlamiş kanlarına

28
82
yanıtYanıtla
ASIM:

İNAN BİR KÜRT OLARAK BU HAİNDEN UTANIYORUM ZAVALLI BİRİ BU YA VATANIN HER YANI AYNI SEN AYRIŞTIRIYOSUN BÜTÜN KÜRTLER BUNUN BİLİNCİNDE.

62
45
yanıtYanıtla
AHMET KURT:

GÖNDERME LAN TERÖRİST BAŞI GİT BAŞKA ÜLKEDE ERMENİSTAN DA YAŞA

66
31
yanıtYanıtla
Sabır Mobil-IOS:

Bak vatan haini pisliğe kızını ordu gelse Osmanlı dersine sokmuyorsun cahil insanların çoluk çocuğunu her pislikte kullanıyorsun sokaklarda küçük çocuklara taş attırıp yakıp yıktırıyorsun Allah seni beter etsin inşallah

36
57
yanıtYanıtla
diyarbakırlımobilWeb@haberler.com:

Merak etme selocan kapasite yoktur zaten sende o dili öğrenmeye. Osmanlıca zor bir dildir.yaşasın Akp sizlere inat bir diyarbakırlı olarak nefret ediyorum senden ve senin gibi düşünen teröristlerden...

43
36
yanıtYanıtla
VANLI:

SEN DİYARBAKIRLI OLAMAZSIN. OLSAN BİLE ONURUN KALMAMIŞ. DOLAYISIYLA ONURSUZ İNSANIN DİYARBAKIRLI OLMA ŞANSI YOK DİYARBEKİRLİ. KÖMÜR ALDINMMI BU SENE?

yanıt3
yanıt3
gerçek:

senın gibi kendını inkar etmiş haramzade lerın sonu az kaldı haram allahın huzuruna hangi yuzle çıkacan. .

yanıt3
yanıt2
mmmmm@m.m:

Yaşasın akp kahrolsun bdp sizlere inat

yanıt1
yanıt0
KAAN:

ORDUNUN AKP YANLISI OLDUĞU DOĞRU AMA O ORDU SENİN ARKANIDA KOLLUYO DEMİRTAŞ

20
55
yanıtYanıtla
OffluMobil-IOS:

Çok doğru. Ne gerek Osmanlıca'ya

21
49
yanıtYanıtla
VANLI:

SEN DİYARBAKIRLI OLAMAZSIN. OLSAN BİLE ONURUN KALMAMIŞ. DOLAYISIYLA ONURSUZ İNSANIN DİYARBAKIRLI OLMA ŞANSI YOK DİYARBEKİRLİ. KÖMÜR ALDINMMI BU SENE?

3
3
Tüm 398 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title