Haberler

Demirtaş: İstanbul'da Yüzde 10'u Hedefliyoruz

Güncelleme:

Yerel seçimlere 3 gün kala HDP'nin İstanbul yarışında hedeflediği oy oranını açıklayan Demirtaş "İstanbul'da hedefimiz yüzde 10'u aşabilmektir" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da HDP'nin yüzde 10'luk bir oy oranını hedeflediğini söyledi. Demirtaş'ın açıkladığı bu oy oranı, seçimlere 3 gün kala İstanbul yarışında hesapları karıştıracak.

"ENGELLER AŞILMAZSA SORUN ÇÖZÜLEMEZ"

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, NTV'de soruları cevapladı. Yerel seçimlerdeki hedeflerine de değinen Demirtaş, BDP'nin 100 olan belediye sayısını 150'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Konuşmasında Çözüm sürecinin seçim sürecinde sekteye uğradığını kaydeden Demirtaş, "Süreçle ilgili atılması gereken adımlar seçime endeksli olarak durdu. Engeller aşılmazsa Kürt sorunu bin sene daha çözülemez" diye konuştu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları;

Bugüne kadar yürüttüğümüz en coşkulu kampanya. Mitinglerimiz çok kalabalık geçiyor. Yoruluyoruz ama tatlı bir yorgunluk. Şu anda BDP'nin yönettiği 98 belediye var. Sonradan başka partiden bize katılan 2 belediye ile 100 belediyemiz var. 22'si yeni yasa gereği kapanmış olacak. Hedefimiz belediye sayımızı ikiye katlamak. Zannediyorum bu hedefimizi tutturacağız, 140 -150 civarı belediye kazanmayı hedefliyoruz.

"SONUÇLAR GENEL SİYASETİ ETKİLEYECEK"

Bütün partiler için genel seçim havası var. Sonuçlar seçilecek yerel durumu değil, genel siyaseti çok etkiliyor. Ortadoğu dengelerini etkileyecek bir kompozisyon da yaratabilir. Yerel seçimlerdeki sonuçlar AKP iktidarının devam edip edemeyeceğini de ortaya koyacak. AKP ile devam edilemeyecekse nasıl bir alternatif iktidarın oluşacağı da görülecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk işaretlerini de görmüş olacağız. Sahada da alanda da bunu hissediyoruz.

"BAŞBAKAN'IN DİLİ ÇOK SERT"

Seçim kampanyasında doğuda gerginlik yok, batıda ise gerginlik hakim. Partiler çok ser bir dil kullanıyor. Özellikle Başbakan'ın dili çok sert. Kutuplaşmaya hizmet ediyor. Meydanlarda başka toplumsal kesim ve partiler yuhalanıyor. Seçmenler birbirlerine öfkeyle bakar hale geliyor. Bu seçimden sonra da devam edecek gibi görünüyor. Oy uğruna yaratılan kutuplaştırma uzun süre herkesin canını sıkacak gibi duruyor. Seçime giriyoruz, savaşa değil.

"İSTANBUL'DA YÜZDE 10 HEDEFİ"

Biz BDP ve HDP'nin yüzde 10 oranında oy alacağını düşünüyoruz. HDP'nin de batıda en azından temsil düzeyinde bir belediye kazanacağını düşünüyoruz. Bu da çok önemli olacak. İstanbul'da hedefimiz yüzde 10'u aşabilmektir. O hedefi tutturacağımızı düşünüyoruz.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Selahattin Demirtaş İstanbul Politika Haberler

500

Yorumlar (18)

hüseyin bozkurtbozkurt_kajmer@hotmail.com:

Pkk ya kürtler'den başkası oy vermez

32
21
yanıtYanıtla
t.ckadir_gece@hotmail.com:

berk ermenilermi var nerde saklanıyorlar böhhüüüttt böhhhüüüüttt

yanıt0
yanıt0
rüzgarruzgar_casus@hotmail.com:

hüseyin pkk ya kürtlerde verir türklerde verir pkk nın içinde daglarda eminimki bi çok türk vardırvede olmuştur

yanıt0
yanıt0
SOĞAN ZAMBUTUibrahimhalilduymaz@hotmail.com:

BERK ...yürü git lan aklı başında olan her KÜRT elbette ve elbette vede herhalde PKK veya BDP ye oy verir...Kürt özgürlük hareketi olmasa burada KÜRT kelimesini bile kullanamazdın

yanıt0
yanıt0
ata celebiatacelebi@windowslive.com:

Chpnin oylarini bolmek icin pkk ve akp tarafindan aday yapildi sirri sureyya....pkk ile isbirligi yapiyoo basbakana YAZIKLAR OLSUN

13
34
yanıtYanıtla
selim kahremanSelim.kahreman@windowslive.com:

:) sadeçe gülünür

yanıt0
yanıt0
DİLEKguclubilgisyarci@hotmail.com:

Ya yorum yapan arkadaşlar siyaset bilimciler boşuna varlar dime... Mübarek hepiniz siyaset bilimcisiniz. İyiki BDP-HDP var Allah başımızdan eksik etmesin, sayelerinde bir buçuk yıldır cenazeler kapımıza gelmiyor. Şavaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz farkında değilsiniz. Tutturmuşsunuz bir bölünme sevdası... Bırakın bu boş işleri barışa destek verin...

35
11
yanıtYanıtla
Dilekguclubilgisyarci@hotmail.com:

Vahit güzel arkadaşım, bıkmışsan haber izleme okuma görme koyun gibi güdülebilirsin. Zaten kim hak adına savaş verdiyse büyük bedeller ödemiştir... Bugüne kadar hangi taraf vurmuşsa vurmuş ama çocuk ölümlerine dur demek lazım barış fırsatı kaçmamalı... Aksini düşünmek bile istemiyorum

yanıt0
yanıt0
REALITYecoskun1@mynet.com:

demirtaş kardeşim, eğer sizler pkk dan arınıp bir türkiye partisi olsaydınız bugun chp nin yerinde sizler olurdunuz. ama bu tarihi fırsatı maalesef kaçırdınız.. ben anlayamıyorum. total de 1,5 milyon oy alıyorsunuz, bununda yarısı korku ve baskıyla. pkk tarafını kesip atın 10 milyon oy alın. neden kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz?

15
28
yanıtYanıtla
FENERLİ KARTALbayramkazim@hotmail.com:

YÜZDE 10 PYU NASIL ALCASINIZ MERAK EDİYORUM HEM AKP Yİ DESDEKLEYECEKSİNİZ HEMDE YALANDAN YÜZDE 10 EDEBİYATI YAPACAKSINIZ.

12
23
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title