Haberler

Demirtaş'ın 'Kolesterolü' Yüksek Çıktı (2)

BAŞSAVCILIK: TEHLİKE ARZEDECEK BİR SAĞLIK SORUNU BULUNMUYOREdirne Cumhuriyet Başsavcılığı, F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kalp spazmı geçirdiği ve tedavisinin yapılmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

BAŞSAVCILIK: TEHLİKE ARZEDECEK BİR SAĞLIK SORUNU BULUNMUYOR

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kalp spazmı geçirdiği ve tedavisinin yapılmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olarak bulanan Selahattin Demirtaş'ın kalp spazmı geçirdiği ve tedavisinin yapılmadığına dair haberlere ilişkin, bir basın açıklaması yapılması gereği duyulduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"04.11.2016 tarihinden itibaren, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olarak bulanan Selahattin Demirtaş'ın Ceza İnfaz Kurumu Aile Hekimi tarafından ilk muayene formlarının oluşturulduğu, kurumumuzda bulunduğu süre içerisinde, herhangi bir sağlık sorununun yaşanmadığı, 05.12.2016 tarihinde, kurum idaresine hitaben dilekçe yazan Selahattin Demirtaş'ın, kurum hekimi ile görüşme talep etmesi üzerine muayenesinin yapıldığı, yapılan görüşmede bir kaç gün öncesinde göğüs ağrısı olduğunu ve geçmiş öyküsünde anjiyo yapıldığına dair raporlarını gösterdiği, ancak hastaneye gitmek istemediği için rahatsızlığını kimseye söylemediğini beyan etmesi üzerine, kurum hekiminin, göğüs ağrısı gibi şikayetleri olduğunda kurum içerisinde EKG çekimi yapılabileceği hususu kendisine bildirildiğinde, tutuklunun rahatsız olmadığını, rahatsızlık hissedince zile basarak EKG çekilmesi için talepte bulunabileceğini ifade ettiği, tedavisi kapsamında sunmuş olduğu evrakların kurum hekimince yorumlanarak, tutukluya ileri tetkik önerildiği, alınan kan örneği üzerinde Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nce yapılan tekiklerle ilgili 08.12.2016 tarihinde yapılan değerlendirmede, verilerin tehlike arz edecek ölçüde olmadığı, ancak tutuklunun ileri tetkik için Devlet Hastanesi'ne sevk edilebileceği kendisine iletilmesine karşın, hastaneye gitmek istemediğini beyan ettiği, bu değerlendirmeden sonra herhangi bir sağlık sorunu bildirmediği, 12.12.2016 tarihinde kurum hekimliğince yapılan tetkik ve muayene itibariyle tehlike arz edecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı anlaşılmıştır. Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin, yukarıda izah ettiğimiz üzere, gerçeklerle bir ilgisi yoktur. Tamamen yanlış bilgiler verilerek, olumsuz algı oluşturmaya yönelik olarak yayımlandığı değerlendirilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title