Haberler

Cumhurbaşkanı ve Parti Liderleri Nerede Oy Kullanacak?

Güncelleme:

52 milyon 695 bin 831 seçmenin, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacağı yerel seçimde, Cumhurbaşkanı ve siyasi parti liderlerinin oy kullanacağı yerler netleşti.

52 milyon 695 bin 831 seçmenin, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacağı yerel seçimde, il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, büyükşehir belediye başkanlığı ve muhtarlar seçilecek.

OY VERME İŞLEMİ SAAT 07.00'DE BAŞLAYACAK

Yerel seçimlerde 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00'de başlayacak ve saat 16.00'da sona erecek.

OY VERME İŞLEMİNİN ERKEN BAŞLAYACAĞI İLLER

Oy verme işleminin erken başlayacağı iller " Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis" olacak. Geriye kalan 49 ilde ise oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.

LİDERLERİN OY KULLANACAĞI YERLER

Yoğun güvenlik önlemlerinin de alınacağı seçimlerde Cumhurbaşkanı Gül ile siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları yerler netleşti.

GÜL:  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya İlkokulu'nda oyunu kullanacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise oyunu Ankara Gölbaşı'nda verecek.

ERDOĞAN: Başbakan Tayyip Erdoğan bu yıl da İstanbul'da Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'nda sandık başına gidecek.

KILIÇDAROĞLU: Ankara'da oy kullanacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sandığı ise Çukurambar'daki Arjantin İlköğretim Okulu'nda olacak.

BAHÇELİ: Ankara'da oy kullanacak liderlerden bir diğer ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. MHP Lideri Anıttepe İlkokulu'nda sandığa gidecek.

DEMİRTAŞ: BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise oyunu, Diyarbakır'ın merkez ilçesi Kayapınar'da Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda verecek.

Diyarbakır'da oy verme işlemi saat 07.00'de başlayacağı için Demirtaş sandığa erken gitmesi durumunda diğer liderlere göre daha önce oyunu kullanabilecek.

 

Kaynak: ANKA / Güncel

Diyarbakır Adıyaman Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title