Haberler

Demirtaş: Barajı Aşamazsak B Planımız Yok

Güncelleme:

Konuk olduğu canlı yayında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP barajı aşar. Barajı aşacağımıza inanıyorum. B planımız yok" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Partisinin barajı geçeceğine inandığını belirten Demirtaş, "Barajı aşamazsak şüphesiz ki her şeye devam edeceğiz. Biz bir partiyiz. Milletvekili olmayınca bir partinin, parti olmaktan çıkmıyor" dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından bir kesit;

"HDP barajı aşar. Barajı aşacağımıza inanıyorum. B planımız yok. Barajı aşamazsak ayın 7'sinde seçim akşamı söz veriyorum ilk demeci size vereceğim ve ne diyeceğimizi ne yapacağımızı anlatacağım.

"MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Barajı aşamazsak şüphesiz ki her şeye devam edeceğiz. Biz bir partiyiz. Milletvekili olmayınca bir partinin, parti olmaktan çıkmıyor. 9.9 oy alsak da yine Türkiye'nin 4. büyük partisiyiz, sadece Meclis grubumuz olmayacak. Savunduğumuz her şey, altına imza attığımız tüm taahhütler devam edecek, bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. B planı o yüzden yok diyorum.

HDP BARAJI GEÇEMEZSE AK PARTİ İLE KOALİSYON YAPAR MI?

Bu da 7 Haziran'dan sonra konuşulacak bir şey doğrusu. Biz Türkiye'yi kaosa, istikrarsızlığa sürüklemek için seçime girmiyoruz. HDP'in amacı Türkiye'de kaotik bir durum yaratmak değil.

AĞRI'DAKİ OLAYLAR

Benzer şeyler geçmişte de yaşatıldı. Zaman zaman yaz aylarında çeşitli şenlikler düzenlenir. Bunların amaçları da farklı olabilir. Birçok yöre kendi arasında buluşup bunu yapıyor. Bu şölenlerde de buna benzer haberler bize ulaştı. Böyle olaylarda geçmişti hükümetten bizi aradılar ve müdahale etmemizi istediler. Filan yerde şenlikler olacak ve oraya silahlı kişilerin gelebileceğini söylediler. Biz de oradaki şölende "öyle şeyler yaşanmasın" diye gerekli şeyleri söyledik. Diyadin'de de bunu söyleyebilirlerdi. Biz istihbarat aldık ve HDP'nin gücü varsa kullansınlar deseler bunu kullanabilirdik, elimizden geleni yapardık. Aldın istihbaratı madem sen neden oraya 15 jandarma göndermek yerine bir telefon açmıyorsun da bunu yapıyorsun. Geceden pusu attırıyorsun, "ya vuruluruz ya da vururuz hesabı" yapıyorsun.

PKK SİLAH ZORUYLA OY TOPLUYOR İDDİASI

İnsan öldürmeye gitmiyorlar ki propaganda yapacaklarmış Vali'nin açıklaması bu! PKK'lılar oradaki HDP'lilere silah zoruyla oy verin baskısı yapacağız diyorlar. Böyle bir şey mümkün mü?

"CENAZENİN ÇIKMASINI İSTEDİLER"

Yaşanan çatışmayla ilgili kayıtlar var. Nedir derdiniz? Oradan cenaze çıkmasını istesinler. Diyelim ki 15 cenaze gitse, HDP sokağa çıkamaz hale gelecek diyorlar. O saatlerde Erdoğan canlı yayında anlatıyor bunu. Savaş muhabirliği yapıyor. Orada seçmen huzurunda bir Cumhurbaşkanı propaganda yapıyor. Bir cumhurbaşkan kendisine gelen bilgiyi neden halkla paylaşıyor. Çok yanlış görüyorum. Ne yapacaklardı her yerde parti binalarımız taşlanacaktı. Biz ölümler olmasın derken heryerde parti binalarımız taşlandı. Genelkurmay da açıkladı ölümler olmasın diye partililerimiz oradan yaralıları çıkarmıştır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Habertürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (125)

kendal 30:

Zaza hakkari adınyla yazan şahis hakkaride bir kere zaza yok burdan ne kadar yalanci bir kişi olduğunu ortaya çıkardın ikincisi kürtler müslümanlığı daima savunun hatta bu uğurda b bagımsızlıklarını hep ertelemışler hdp butun kesımlerin partisidir halklareın partisidir başkalarının adına konuşma ben bir hakkarili olarak bu soyledıgın şeyin bir amacı var akp ye oy kazandırmak için ama yalanını yemezler

116
4
yanıtYanıtla
073:

oylar HDP ye HDP YE

105
13
yanıtYanıtla
karisizmmobilWeb@haberler.com:

Oylar HDP ye

84
7
yanıtYanıtla
tose:

Sinsi ermeni uşağı. ! Kim inanır sana. !!!!!! Barajı geçmek için sinsi, sinsi konuşuyorsun. !!!!!!

67
22
yanıtYanıtla
kiralık:

oylar hdp ye ben kiralık hdp klvyecisiyim işim yok hdp bana aylık veri propaganda yapıyor ben avrat tarlada ben işi yok güç yok laz yazım oylar hdp türk yazıp oylar hdp Muğlalı yazıp adanalı yazıp oylar hdp diyorm he başka para veren vardır onada yazim he gurban :)

14
61
yanıtYanıtla
HAKAN D:

oylar HDP ye HDP

73
2
yanıtYanıtla
FransaMobil-IOS:

Ne mutlu kurdum diyene hdp

62
9
yanıtYanıtla
A.CatlimobilWeb@haberler.com:

bu teröristleri neden bu kadar haber yapiyorsunuz

16
53
yanıtYanıtla
murat:

oyumuz da günlümüz de seninle demirtaş.

23
39
yanıtYanıtla
batmanlimobilWeb@haberler.com:

Oylar HDP b yok biz kurduzparti olsa olmasa da pkk ile el el yola devam pkk bir destanı dır Bunu iyi bilin kürt Korkmaz kürt misafir Perverdir burda Türk arkadaşlar var gerçeği gözüyle görmeden gazete televizyon inanmayın HDP kimseden silah zoruyla oy toplamaz biz açık diyoruz oyları sevdiğimiz için veriyoruz oylar HDP

57
4
yanıtYanıtla
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title