Haberler

Demırtaş: "Azadi Hareketi Hdp Kimliğiyle Parlamentoda Temsil Edilecek"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “AZADİ hareketinin İslam’ın bir devlet aracı, tehdit olarak kullanılmasına karşı yürüttüğü sivil siyasi duruş çok önemli. Van milletvekili adayımız Adem Özcaner, AZADİ Hareketini HDP kimliğiyle parlamentoda inşallah temsil edecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AZADİ hareketinin İslam'ın bir devlet aracı, tehdit olarak kullanılmasına karşı yürüttüğü sivil siyasi duruş çok önemli. Van milletvekili adayımız Adem Özcaner, AZADİ Hareketini HDP kimliğiyle parlamentoda inşallah temsil edecek" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisi ile 7 Haziran seçimleri için ittifak kararı alan Hak, Adalet ve Hürriyet için Kürdistan İslami İnisiyatifi (AZADİ) Hareketinin Fatih Zeyrek Mahallesi İtfaiye Caddesinde bulunan çalışma ofisini ziyaret etti. Çalışma bürosunun önünde Demirtaş'ı kalabalık bir grup karşıladı. Burada esnafla bir süre sohbet eden Demirtaş, AZADİ Hareketinin çalışma bürosuna geçti.

Burada bir konuşma yapan Demirtaş, HDP'nin bir ittifak partisi olduğunu belirterek, "Bütün bu ittifaklarımız içinde en kıymetlilerinden biri de kuşkusuz AZADİ Hareketi ile diğer gerçekleştirdiğimiz ittifaktır. İslam'ın bir devlet aracı, tekel sopa olarak, tehdit olarak kullanılmasına karşı yürüttüğü bu sivil siyasi duruş, sivil vicdani duruş çok kıymetlidir. Özellikle bu günlerde Ortadoğu'da İŞID ve benzeri tarzı tutumuyla bir yandan İslam'a verilen zarar öbür yandan AKP tarzı siyasetle devleti dinin bir egemen unsuru haline getirmeye çalışan anlayışla, dini kendine uydurma, dine uyma, Allah'ın emirlerine uymadan çok dini kendine uydurmadan kaynaklı hem inanca İslamiyet'e hem de bu vesileyle diğer inançlara, yani Müslüman olmayan topluluklara verilen zarar çok çok büyüktür" dedi.

AZADİ Hareketi'nin parlamentoda temsilcisinin olması kendileri içi çok önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, "Gönül isterdi ki çok sayıda arkadaşımız AZADİ Hareketini temsilen milletvekili olarak parlamentoda olabilseydi. İnşallah bir sonraki dönem kısmet olacak ve bu daha da mümkün olacak. Ama bu dönem sayın Adem Özcaner Van milletvekili adayımız olarak, AZADİ Hareketini HDP kimliğiyle parlamentoda inşallah temsil edecek" şeklinde konuştu

AZADİ Hareketi İstanbul Temsilcisi avukat Mahmut Koyuncu ise, yaptığı konuşmada, "HDP'nin Türk siyasal hayatında bir fırsat olduğunu, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi bu ülkede daha refah, daha barış içinde bir hayatın gerçekleşmesi için çalışmalarına değer verdik. ve biz HDP'nin bu çalışmalarına destek verme kararı aldık" dedi.

AZADİ Hareketi üyesi, ilahiyatçı-yazar Yavuz Delal ise, 'AZADİ Hareketi HDP ile seçim ittifakı gerekçelerini şu şekilde açıklamaktadır: Çözüm sürecini desteklemek, savaş konseptini devre dışı bırakmak, sivil siyasete alan açmak, tıkanmış siyasete HDP ile yeni bir soluk katmasına yardımcı olmak, demokratik siyaseti çatışmasızlık ortamına kavuşturmak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title