Haberler

Demirel, Şevardnadze İçin Elçilikte Taziye Defterini İmzaladı: Dost Canlısı Bir İnsandı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Gürcistan Eski Cumhurbaşkanı Sayın Eduard Shevardnadze'nin vefatı nedeniyle, Gürcistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'e giderek, açılan Deftere taziye mesajı yazdı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Gürcistan Eski Cumhurbaşkanı Sayın Eduard Shevardnadze'nin vefatı nedeniyle, Gürcistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'e giderek, açılan Deftere taziye mesajı yazdı.

Demirel'i Gürcistan Büyükelçilinin Tiflis'te olmasından dolayı kendisini Maslahatgüzar Paata Sarishvili ve beraberindeki heyet karşıladı. Demirel üzüntüsünü şu satırlarla ifade etti:

"Komşu ve Dost Gürcistan'ın uzun süre Cumhurbaşkanlığı görevini yapmış bulunan Sayın Eduard Shevardnadze, 07 Temmuz 2014 tarihinde vefat etmiştir. Gürcistan'ın hizmetinde bulunduğu uzun süre zarfında Türkiye ve Gürcistan arasında çok verimli işbirliği yapılmıştır. Barışçı gayretlerin sürdürülmesi için çalışılmıştır. Asrın projesi olan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ve Erzurum-Bitlis -Bakü Gaz Boru Hattı yapılmıştır. Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu'nun inşaatı hızlandırılmış, Çoruh Nehri üzerinde, benim, Sayın Shevardnadze'nin ve Merhum Aliyev'in katıldığı Deriner Barajı'nın temelinin atılması sağlanmıştır. Karadeniz Ekonomik İşbirliği kurulmuş ve çalışır hale getirilmiştir. Halklarımızın, refah ve mutluluğu için iyi bir işbirliği yaptığımızı ifade etmeliyim. Burada Merhum Shevardnadze'nin büyük emeği geçmiştir. Gürcü Halkı'na, bu Büyük Devlet ve Siyaset Adamı'na verdiği destek ve gösterdiği güvenden dolayı tebriklerimi sunarım. Taziyelerimi iletir ve Başsağlığı dilerim."

Demirel burada yaptığı açıklamada da Türkiye ve Gürcistan'ın iki dost ülke olduğunu belirterek, "Eduard Shevardnadze, dost canlısı bir insandı. Benim için, çok büyük bir dosttu. Kendisi çok güzel bir kitap da yazmıştır. Size, Gürcü Halkı'na, Gürcü Milleti'ne, 'Ben Gürcü'yüm' diyen herkese başsağlığı diliyorum. Her devirde yetişen bir adam değildi. Güzel adamdı. İnşallah başka acınız olmaz. Gürcistan Halkı, bizim kardeşimizdir. Bizim taziyelerimizi başından beri kabul edin. Ben Gürcistan Devlet Başkanı'na da mektup yazdım ve bizim basına da verdim. Orada da yazdım: Kendisi, unutulmayacaktır" dedi.

Sarishvili de Süleyman Demirel'e hitaben yaptığı konuşmada, "Gürcü Milleti adına ziyaretinize minnettarız. Gürcistan, sizin sevginizi ve yardımlarınızı hiç bir zaman unutmadı. Bağımsızlığımızı kazandıktan sonra ve her zaman desteğiniz ve çok büyük yardımlarınızdan dolayı Gürcü Halkı olarak size müteşekkiriz Sayın Cumhurbaşkanım" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Süleyman Demirel Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title